«Εκστρατεία» ενημέρωσης για την ανακύκλωση

Μοίρασαν έντυπο ενημερωτικό υλικό στα παιδιά και σακούλες ανακύκλωσης σε κάθε τάξη

Πιστός στις εξαγγελίες του ο Δήμος Πύργου και ο αντιδήμαρχος Συντονισμού και Καθαριότητας Νίκος Κοτσώνης, ξεκίνησε την ενημέρωση για την ανακύκλωση σε μαθητές Δημοτικών σχολείων του δήμου.

Χθες  ο κ. Κοτσώνης με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πρόνοιας Αντρέα Βγενόπουλο, βρέθηκαν στο 7οΔημοτικό σχολείο Πύργου όπου μοίρασαν έντυπο ενημερωτικό υλικό στα παιδιά και σακούλες ανακύκλωσης σε κάθε τάξη, προκειμένου να λάβουν όλα μαζί μέρος στην ανακύκλωση που πραγματοποιείται στο χώρο του σχολείου.

Εκεί, τους περίμενε ο διευθυντής του 7ουΔημοτικού σχολείου κ. Δημήτρης Μικέλης όπου τους συνόδευσε στις τάξεις του σχολείου προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι μαθητές.

Ο κ. Κοτσώνης μίλησε στα παιδιά για τη σημασία της ανακύκλωσης και πόσο απαραίτητη είναι για να προστατέψουμε το περιβάλλον αλλά και να καλυτερεύσουμε την ποιότητα ζωής μας. Μάλιστα τους ανέφερε χαρακτηριστικά τον πρόσφατο καθαρισμό της παραλίας του Κατακόλου όπου  συγκεντρώθηκαν 150 σακούλες πλαστικών απορριμμάτων, αποτέλεσμα του ανθρώπινου παράγοντα. Απορρίμματα που κανονικά θα έπρεπε να βρίσκονται σε κάδους ανακύκλωσης και όχι σε φυσικό περιβάλλον.

«Πιστοί στις υποσχέσεις μας, ξεκινήσαμε την ενημέρωση των μαθητών για την ανακύκλωση. Είναι μια προσπάθεια που ξεκινάει πρώτα από τα παιδιά γιατί τα παιδιά είναι πιο εύκολοι αποδέκτες όλης αυτής της κατάστασης που θέλουμε να δημιουργήσουμε.Μιλήσαμε στα παιδιά για τον καθαρισμό του Κατακόλου που βγάλαμε 150 σακούλες για να καταλάβουν το μέγεθος της ρύπανσης» δήλωσε ο κ. Κοτσώνης ενώ ο κ. Βγενόπουλος έκλεισε με την ευχή να συνεχιστεί αυτή τη προσπάθεια με επιτυχία.

«Θα ακολουθήσει η ενημέρωση σε όλα τα σχολεία του δήμου μας. Είναι μια ιδέα που ξεκίνησε με πρωτεργάτη τον αντιδήμαρχο καθαριότητας Νίκο Κοτσώνη και ελπίζω να συνεχιστεί με επιτυχία» τόνισε ο αντιδήμαρχος  Κοινωνικής Πρόνοιας.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ