Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΚορωνοϊός : Πρεμιέρα για τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού

Κορωνοϊός : Πρεμιέρα για τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού

Ξεκίνησε σήμερα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, ο εμβολιασμός των ατόμων άνω των 85 ετών. Η ανταπόκριση είναι μεγάλη και παρά την κακοκαιρία τα ραντεβού τηρήθηκαν από όλους.

Ο κύριος Βαγγέλης έκανε με ανακούφιση το εμβόλιο κατά του κοροναϊού. Σύντομα θα μπορέσει να αγκαλιάσει και πάλι τα παιδιά και τα εγγόνια του. «Αισθάνομαι την ανάγκη να νιώθω καλά και να ξέρω ότι δεν κινδυνεύω να μεταφέρω σε άλλους κάτι κακό» ανέφερε ο ίδιος.

«Πρεμιέρα» για τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού

Συνολικά 69 πολίτες άνω των 85 ετών εμβολιάστηκαν σήμερα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου. Ανάμεσά τους και ο Παπα-Γιώργης που σημείωσε: «Δεν πρέπει να καθυστερούμε, να έρθουν να το κάνουν όλοι».

Ελπίδα για έξοδο από το τούνελ της πανδημίας και των lockdown, γεννά η επέκταση – από σήμερα – του εμβολιασμού έναντι της COVID-19, στο γενικό πληθυσμό.

Σαράντα ηλικιωμένοι εμβολιάστηκαν στον Ευαγγελισμό, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα θα εμβολιαστούν περισσότεροι από 150 ηλικιωμένοι.

Την ίδια ημέρα, ξεκινούν οι επαναληπτικοί εμβολιασμοί των υγειονομικών. Μέχρι σήμερα, πάνω από 2.000 υγειονομικοί στον Ευαγγελισμό έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου.https://www.megatv.com/embed/?p=2020238488

«Καμία δόση χαμένη»

Η επιχείρηση ελευθερία είναι σε πλήρη εξέλιξη. Από τις 27 Δεκεμβρίου έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 84.000 Έλληνες. Ο κύριος Χρήστος, μαθημένος στα δύσκολα, δεν πτοήθηκε από τον χιονιά. Έκανε πρώτο το εμβόλιο στο νοσοκομείο της Βέροιας.

«Να κάνουμε το εμβόλιο, να πετάξουμε τις μάσκες από πάνω μας κι επιτέλους να πάρουμε τις ζωές μας πίσω» είπε.

Η διεθνής εμπειρία δείχνει ότι το 10% των ραντεβού για τον εμβολιασμό χάνονται λόγω μη προσέλευσης των πολιτών, με αποτέλεσμα να απορρίπτονται δόσεις.

Προκειμένου να μην υπάρξει καμία δόση χαμένη, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ενέκρινε τη δημιουργία μηχανισμού αναπλήρωσης των ραντεβού.

«Πρόκειται για προληπτικό μηχανισμό που θα κινητοποιεί άμεσα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας πρώτης γραμμής, προκειμένου να εμβολιαστούν, όπου χάνονται ραντεβού. Κριτήριο αποτέλεσε η δεδομένη ετοιμότητα αυτών των στελεχών ώστε να μεταβαίνουν χωρίς χρονοκαθυστέρηση στα σημεία εμβολιασμού» ανέφερε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Σύμφωνα με το γενικό γραμματέα, ο μηχανισμός αναπλήρωσης δεν έχει σχέση με την λίστα προτεραιοποίησης των χρονίως πασχόντων, η εξειδίκευση της οποίας θα ανακοινωθεί τις προσεχείς μέρες. Στόχος της κυβέρνησης είναι 210.000 πολίτες να έχουν κάνει στα τέλη Ιανουαρίου το εμβόλιο κατά του κοροναϊού.

πηγή: tovima.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ