Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνία«Συνεχίζεται η Βαβέλ δηλώσεων για το δρόμο Πάτρα-Πύργος»

«Συνεχίζεται η Βαβέλ δηλώσεων για το δρόμο Πάτρα-Πύργος»

Στις δηλώσεις του υπουργού Υποδομών  Κώστα Καραμανλή,  στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1 FM,  σχετικά με το έργο Πάτρα-Πύργος  το οποίο όπως είπε εντάσσεται στα μεγάλα έργα του 2021, αναφέρθηκε χθες με δηλώσεις του ο δήμαρχος Πύργου κ. Παν. Αντωνακόπουλος.

Ο δήμαρχος Πύργου εστιάστηκε στη μη ένταξη του έργου ως γέφυρα στο ΕΣΠΑ, στο οποίο για τη χώρα μας ανέρχεται σε 2,314 δις ευρώ,   ενώ όσον  αφορά το Ταμείο Ανάκαμψης, τα οδικά έργα δεν είναι επιλέξιμα χρηματοδότησης.

Αναλυτικότερα ο κ. Αντωνακόπουλος  υπογράμμισε τα εξής:

«Συνεχίζεται η Βαβέλ δηλώσεων. Στο  ραδιοφωνικό σταθμά Παραπολιτικά fm 90,1 ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανέφερε προχθές ότι το έργο δρόμος Πάτρα-Πύργος  θα ξεμπλοκάρει μέσα στο 2021!!

Αρχές καλοκαιριού  είχε δηλώσει ότι το Πάτρα -Πύργος περνά ως έργο γέφυρα στο νέο ΕΣΠΑ. Το νέο ΕΣΠΑ κατανέμεται σε πέντε υποπρογράμματα. Στο πρόγραμμα Υποδομές  Μεταφορές  Δίκτυα, στην χώρα μας αντιστοιχούν 2,314 δις ευρώ. Περιλαμβάνονται έργα σιδηροδρομικά, λιμάνια, αεροδρόμια, βελτίωση χρήσης αυτοκινητόδρομων. Παράλληλα στο ίδιο πρόγραμμα εντάσσονται έργα που αφορούν το ψηφιακό περιβάλλον. Διαπιστώνουμε ισχνό  προϋπολογισμό  του υποπρογράμματος. Επίσης δεν έχει εκδοθεί η απαιτούμενη  από τον νόμο υπουργική απόφαση για ένταξη του έργου στο νέο ΕΣΠΑ, ως έργο γέφυρα. Ενώ αν το έργο ξεκινήσει το 2021 , πρέπει να εγγραφεί κονδύλι σε αντίστοιχο κωδικό του προϋπολογισμού. Όσον αφορά το Ταμείο Ανάκαμψης, τα οδικά έργα δεν είναι επιλέξιμα χρηματοδότησης, εκτός από εκείνα που συνδέονται με την πράσινη οικονομία (απολιγνιτοποίηση)».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ