Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνία«Άψογος ο σχεδιασμός του εμβολιασμού στο Γ/Ν Ηλείας»

«Άψογος ο σχεδιασμός του εμβολιασμού στο Γ/Ν Ηλείας»

Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννης Καρβέλης στον Πύργο

206 ακόμα υγειονομικοί του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, σε Πύργο, Αμαλιάδα και Κρέστενα εμβολιάστηκαν χθες κατά της covid-19, φτάνοντας έτσι τον αριθμό των εμβολιασθέντων στον Νομό μας στους 271.

Στο πλαίσιο της έναρξης των εμβολιασμών στην Ηλεία, επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι το Νοσοκομείο Πύργου ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννης Καρβέλης, οποίος συνοδευόμενος από τον βουλευτή Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέα Νικολακόπουλο, συναντήθηκε με τον Διοικητή του Γ/Ν Ηλείας Χρήστο Χριστόπουλο, γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

«Από τις 20 του μήνα ξεκινά ο εμβολιασμός στον πληθυσμό»

«Σήμερα, είναι η πρώτη ημέρα εμβολιασμού σε πολλά από τα Νοσοκομεία της Πελοποννήσου. Από το πρωί ξεκίνησα τις επισκέψεις σε Τρίπολη, Καλαμάτα, Κυπαρισσία και ήρθα και στο Γ/Ν Ηλείας, στον Πύργο. Το Γ/Ν Ηλείας παρέλαβε χθες 390 δόσεις εμβολίων προκειμένου να εμβολιάσει το υγειονομικό προσωπικό και να ξεκινήσει ο αγώνας για την Ελευθερία, ο αγώνας για την κανονικότητα, ο αγώνας για να πάρουμε πίσω τις ζωές μας. Εδώ και ένα χρόνο έχουμε βιώσει δύσκολες καταστάσεις, σαν ελληνική κοινωνία και σαν υγειονομικό σύστημα. Αυτή τη στιγμή έχουμε στα χέρια μας ένα πραγματικό όπλο: το εμβόλιο. Ένα όπλο, με βάση όσα λένε οι επιστήμονες, ασφαλές, και πρέπει να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού πληθυσμού. Η Ελληνική Πολιτεία φρόντισε να εξασφαλίσει πάρα πολύ γρήγορα τον απαιτούμενο αριθμό εμβολίων και αποτίοντας φόρο τιμής στους ανθρώπους που έχουν δώσει όλο αυτό το διάστημα έναν τεράστιο αγώνα, ξεκινάμε τον εμβολιασμό από τους υγειονομικούς των Νοσοκομείων μας. Φυσικά, μαζί με αυτούς θα εμβολιαστεί και το προσωπικό που υπηρετεί στα Κέντρα Υγείας. Η εκτίμησή μας είναι πως μέχρι και τις 14 του μήνα θα έχουμε ολοκληρώσει αυτή τη διαδικασία και ακολούθως από τις 20 του μήνα και μετά  θα μπούμε με στόχευση στον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού, ξεκινώντας από με τις ευπαθείς ομάδες, από τους υπέργηρους και πηγαίνοντας σταδιακά προς το ευρύτερο φάσμα του πληθυσμού. Θέλω να συγχαρώ τη διοίκηση του Νοσοκομείου του Πύργου γιατί είναι άψογος ο τρόπος που έχει σχεδιάσει και λειτουργεί τρεις εμβολιαστικές γραμμές. Η ροή του εμβολιασμού είναι πάρα πολύ καλή, οι συνθήκες είναι εξαιρετικές. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε σε ότι χρειαστεί», τόνισε στις δηλώσεις του ο κ. Καρβέλης.

«Το εμβόλιο είναι η μόνη λύση»

Από την πλευρά του ο κ. Χριστόπουλος, τόνισε: «Είμαστε πανέτοιμοι, έχουμε ξεκινήσει τους εμβολιασμούς, υπάρχει ανταπόκριση προς το παρόν. Το εμβόλιο είναι η μόνη λύση για την πανδημία. Σκεφτείτε τι συνέβαινε στα παλιότερα χρόνια που δεν υπήρχαν εμβόλια, πόσος κόσμος κατέληγε. Ανακαλύφθηκαν τα εμβόλια, συνεχίζουν να ανακαλύπτονται και ελπίζουμε να μας βοηθήσουν να βγούμε από αυτό το χάος που μας έχει ρίξει η πανδημία. Το Νοσοκομείο μας είναι πάντα έτοιμο για την οποιανδήποτε μάχη».

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στη Ν.Μ. Αμαλιάδας Σωκράτης Σωτηρόπουλος εμβολιάστηκε χθες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ