Μόλις κυκλοφόρησε η νέα συλλογή διηγημάτων της Μαρίας Κουτσουνά: “Το παλτό”- 13 παράδοξες ιστορίες

67

Στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου το βιβλίο της Μαρίας Κατσούνα “Το παλτό”- 13 παράδοξες ιστορίες.

Λίγα λόγια για το βιβλίο όπως τα κατέγραψε ο συγγραφέας Κώστας Λογαράς: “…Ένα από τα πιο άρτια, βιβλία που διάβασα τον τελευταίο καιρό. Η συγγραφέας του αφηγείται με την άνεση ενός παραμυθά, γράφει με την εμπειρία του συγγραφέα που ξέρει να αναπτύσσει την ιστορία, να δημιουργεί εκπλήξεις και ανατροπές. Μοιράζει τα στοιχεία του διηγήματος την κατάλληλη στιγμή , χωρίς βιασύνη, στον εύθετο χρόνο- τότε ακριβώς που χρειάζεται να προωθήσει το μύθο, να συντελέσει στην εξέλιξη της ιστορίας ή να προκαλέσει την ανατροπή. Κατά ένα παράξενο τρόπο, έχεις την αίσθηση οτι επιμηκύνεται ο αφηγηματικός χρόνος και έτσι τα γεγονότα της αφήγησης επιμηκύνονται αποκτώντας, θαρρείς, διάρκεια μεγαλύτερη απ’ αυτήν που έχει ένα απλό διήγημα. Και η γλώσσα: ρέουσα. Λόγος κοφτός , δουλεμένο, με δωρική λιτότητα και σαφήνεια. Χαρακτήρες ολοκληρωμένοι. 13 διηγήματα το ένα καλύτερο από το άλλο…”

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Μαρία Κουτσουνά γεννήθηκε στο Αλποχώρι του Πύργου Ηλείας. Σπούδασε αρχιτεκτονική στην Αυστρία και έκανε τη διδακτορική της διατριβή στο Βερολίνο. Εργάστηκε στη Βιέννη, στο Βερολίνο και στην Αθήνα, όπου και ζει. Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές Με τρυφερότητα και χωρίς προσμονή (1987) και Τέσσερα σημεία στον ορίζοντα (2022) στις εκδόσεις Εκάτη, καθώς και το μυθιστόρημα Με μια σταγόνα στις εκδόσεις Θερμαϊκός (2019).

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: Σχήμα 14Χ21, σελίδες 200, τιμή 12 ευρώ ( με ΦΠΑ).

Το εξώφυλλο σχεδίασε η Αλίκη Κακουλίδου σε έργο του ζωγράφου Γιώργου Ξένου, τη διόρθωση του κειμένου έκανε ο Παναγιώτης Κερασίδης και την επιμέλεια του βιβλίου ο Πέτρος Κακολύρης.