Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΣυνεδρίασε η  Οικονομική Επιτροπή  του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων: Υλοποίηση έργων  ζωτικής σημασίας

Συνεδρίασε η  Οικονομική Επιτροπή  του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων: Υλοποίηση έργων  ζωτικής σημασίας

*Σε τελική ευθεία το έργο «πνοής» Αγροτικής Οδοποιίας σε ολόκληρο το Δήμο, προϋπ. 2.150.000 ευρώ

Το «πράσινο φως»  για την υλοποίηση ιδιαίτερα σημαντικών έργων συνολικού ύψους 2.750.000 ευρώ σε ολόκληρο το Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, δόθηκε κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας στην αίθουσα της πρώην Μαθητικής Εστίας Κρεστένων, υπό τον Δήμαρχο κ. Σάκη Μπαλιούκο.

Πρόκειται αρχικά για το έργο «Αγροτική Οδοποιία Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων» προϋπολογισμού 2.150.000 ευρώ,  το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Το έργο περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε όλο  το Δήμο που θα πραγματοποιηθούν για τη διαμόρφωση του οδοστρώματος των δρόμων, χωματουργικές εργασίες, διαστρώσεις με συμπυκνωμένο υλικό, τσιμεντοστρώσεις και ασφαλτοστρώσεις, όπως αυτές περιγράφονται αναλυτικά στη μελέτη.

Το δεύτερο έργο εξάλλου αφοράει την «Ανάπλαση του Γρύλλου και Δραγωγίου» προϋπολογισμού 300.000 ευρώ και το τρίτο την «Οδοποιία Ζώνης ΟΠΑΑΧ Γραίκα» ποσού επίσης 300.000 ευρώ.

Και για τα τρία έργα από την Οικονομική  Επιτροπή του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων έγιναν  εγκρίσεις των  πρακτικών  αποσφράγισης και ελέγχου δικαιολογητικών συμμετοχής, για την διενέργεια ανοικτής διαδικασίας σύναψης των συμβάσεών τους.

Κατά τη συνεδρίαση έγινε έγκριση υποβολής πρότασης στα ΤΠΑ του υπουργείου Εσωτερικών στον άξονα προτεραιότητας 2.4 «Πρόληψη και Διαχείριση Κινδύνων με τίτλο “Πρόγραμμα Φυσικών Καταστροφών για τους ΟΤΑ Α΄ και Β΄ Βαθμού”».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ