Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΔήμος Αρχαίας Ολυμπία: Αυτοψία από κλιμάκιο της ΕΑΓΜΕ στο φαινόμενο καθίζησης στο...

Δήμος Αρχαίας Ολυμπία: Αυτοψία από κλιμάκιο της ΕΑΓΜΕ στο φαινόμενο καθίζησης στο Στρέφι

-Κατόπιν σχετικού αιτήματος του Δήμου

Ένα φαινόμενο καθίζησης του εδάφους που απασχολεί ιδιαίτερα τονΔήμοΑρχαίας Ολυμπίας και την Κοινότητα Στρεφίου εξέτασε κλιμάκιο γεωλόγων της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών Μελετών (ΕΑΓΜΕ).

Το κλιμάκιο επισκέφθηκε το Στρέφι την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, ανταποκρινόμενο σε σχετικό αίτημα που είχε υποβάλλει προς την ΕΑΓΜΕ ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος. Πραγματοποιήθηκαν μακροσκοπικές αυτοψίες στο κέντρο της Κοινότητας και κυρίως στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο του ιερού ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου υπάρχουν ρηγματώσεις και ενδείξεις γεωλογικών αλλοιώσεων.

Οι αυτοψίες θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου και με βάση τα δεδομένα που θα συλλεγούν θα ακολουθήσει γεωλογική μελέτη που θα καταδεικνύει τι είδους παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν για την αποκατάσταση του προβλήματος. Παρόντες στη διαδικασία των αυτοψιών ήταν από πλευράς Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Νίκος Μαρούντας, η Πρόεδρος της Κοινότητας Στρεφίου κα Αθανασία Κούρβα, ο Εφημέριος του ναού και πολιτικοί μηχανικοί του Δήμου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ