Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΠανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών -ΠΑΣΠΑ: Στήριξη στον πρόεδρο του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά...

Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών -ΠΑΣΠΑ: Στήριξη στον πρόεδρο του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας Γ. Παπανικολόπουλο

Την έντονη αντίδραση του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών – ΠΑΣΠΑ- προκάλεσε η καταγγελία του προέδρου του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας Γιώργου Παπανικολόπουλου, κατά υποψηφίου Δημάρχου κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη κκ. Βαρθολομαίου. Στην ανακοίνωση της η ΠΑΣΠΑ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Ηλεία, ο Πρόεδρος του Σωματείου Παραπληγικών Ν. Ηλείας, κ. Γιώργος Παπανικολόπουλος, βίωσε μία άκρως ρατσιστική αήθη επίθεση από υποψήφιο Δήμαρχο της περιοχής.

Συγκεκριμένα, παρεμποδίστηκε η πρόσβαση στον Πατριάρχη από τον τελευταίο και σπρώχτηκε μακριά με το αμαξίδιό του, παρουσία δε πλήθους κόσμου.

Ο Σύλλογός μας, εκφράζει την απέχθειά του σε τέτοιου είδους ενέργειες που στόχο έχουν την υπονόμευση της αξιοπρέπειας του ανθρώπου με αναπηρία, αλλά και του ανθρώπου εν γένει, όπως και την εφαρμογή και ανατροφοδότηση πολιτικών μισαναπηρισμού.

Το δυστυχές γεγονός, αν μη τι άλλο, χαρακτηρίζει την σκέψη του ανθρώπου που ζητά την εμπιστοσύνη και την ψήφο των συμπολιτών του».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ