Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΤη Διεύθυνση Δασών Ηλείας επισκέφθηκε ο Νίκος Καλάκος

Τη Διεύθυνση Δασών Ηλείας επισκέφθηκε ο Νίκος Καλάκος

Τα ζητήματα που απασχολούν την υπηρεσία συζήτησε ο Ηλείος οικονομολόγος

Για τα προβλήματα που απασχολούν τις δασικές υπηρεσίες της Ηλείας ενημερώθηκε αναλυτικά ο Ηλείος οικονομολόγος και τέως Γενικός Διευθυντής Επικουρικής Ασφάλισης & Εφάπαξ Παροχών, Νίκος Καλάκος, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Διεύθυνση Δασών Ηλείας.

Ο Νίκος Καλάκος συναντήθηκε με τη Διευθύντρια Αγγελική Τσάκωνα και τους εργαζόμενους της Διεύθυνσης και συζήτησε μαζί τους την κατάσταση που επικρατεί σχετικά με το προσωπικό και τις αρμοδιότητες που έχουν αναλάβει.

Κυρίαρχο θέμα ήταν η επαρκής στελέχωση με προσωπικό και εξοπλισμό, ώστε να μπορεί η Διεύθυνση Δασών Ηλείας να φέρνει εις πέρας της το έργο της, καθώς πρόκειται για υπηρεσία επιφορτισμένη με τη διαφύλαξη του δασικού πλούτου και του φυσικού περιβάλλοντος γενικότερα, η οποία έχει διαρκή επαφή με τους πολίτες.

Η κ. Τσάκωνα αναφέρθηκε επίσης στην πρόσφατη απόφαση μετακίνησης της Υπηρεσίας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, τονίζοντας ότι ήταν θετική εξέλιξη, και στη συνέχεια ανέλυσε το έργο που επιτελείται και ιδιαίτερα την ολοκλήρωση των δασικών χαρτών της Ηλείας.

Από την πλευρά του ο Νίκος Καλάκος εξήρε τη δουλειά που κάνουν οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να ενισχυθούν με πρόσθετο επιστημονικό προσωπικό, για να εκτελούνται οι διάφορες εργασίες με ταχύτητα και άνεση.

Παράλληλα, ο Ηλείος οικονομολόγος επισήμανε πως οι δασικές υπηρεσίες έχουν καθοριστικό ρόλο στον αντιπυρικό σχεδιασμό και για αυτό πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα για την Πολιτεία, υπενθυμίζοντας ότι η κυβέρνηση από πέρυσι υλοποιεί ευρύ πρόγραμμα καθαρισμών και διαφόρων δράσεων αντιπυρικής θωράκισης.

«Η Διεύθυνση Δασών Ηλείας είναι μια υπηρεσία κρίσιμη για την προστασία του δασικού πλούτου και γενικότερα του φυσικού περιβάλλοντος, για αυτό και η στήριξή της και η στελέχωσή της είναι αναγκαία προτεραιότητα. Οι υπάλληλοι κάνουν σημαντική δουλειά και είμαι δίπλα τους, στηρίζοντας τα αιτήματά τους», δήλωσε ο Νίκος Καλάκος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ