Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΜουσικό Σχολείο Βαρθολομιού: Οδηγός Προγράμματος Erasmus+ 2023

Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού: Οδηγός Προγράμματος Erasmus+ 2023

Με πρωτοβουλία του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, επιμορφωτική ημερίδα για τους εκπαιδευτικούς σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, με θέματα:

«Οδηγός Προγράμματος Erasmus+ 2023,

Επισημάνσεις αλλαγών στην υποβολή αιτήσεων,

Διαδικασία διαπίστευσης σχολικών μονάδων».

   Εισηγήτριες ήταν οι κυρίες:

  – Σαρλή Έλενα

Προωθήτρια Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ ΠΔΕΔΕ,

  – Δαββέτα Έλενα

      αν. Προωθήτρια Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ ΠΔΕΔΕ 

(Απόφαση υπ’ αριθ. 11857/Η1/03-02-2022 του ΥΠΑΙΘ)

   Η παραπάνω ημερίδα έλαβε χώρα την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023 στους χώρους του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού.

   Το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών των σχολικών μονάδων της Ηλείας ήταν μεγάλο, κάτι που αποτυπώθηκε στις δηλώσεις συμμετοχής αλλά και στην ένθερμη και ενεργό συμμετοχή τους.

    Μετά το πέρας της ημερίδας, οι δύο εισηγήτριες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την επιτυχία της, αλλά κυρίως για τη συμμετοχή, το ενδιαφέρον, τις καίριες παρατηρήσεις, τα σχόλια και τις ερωτήσεις που τους υποβλήθηκαν. Δεσμεύτηκαν για την εισήγησή τους σε επόμενη ημερίδα που θα συνδιοργανώσουν η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού, με θέμα τις τεχνικές λεπτομέρειες των αιτήσεων για τη διαδικασία διαπίστευσης σχολικών μονάδων στο πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία αποτελεί μία νέα σχετικά πρωτοβουλία για απλοποίηση της συμμετοχής τους.

   Από τη μεριά τους, οι υπεύθυνοι των σχεδίων Erasmus+ του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού κ.κ. Χαντζή Καλλιόπη, καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας και Κοντέλης Ευστράτιος, καθηγητής Μουσικής και Υποδιευθυντής της σχολικής μονάδας, δήλωσαν ευτυχείς που ικανοποιήθηκαν οι προσδοκίες των συναδέλφων τους για αυτήν τους την πρωτοβουλία κι ευχαρίστησαν τις δύο κυρίες που «έδωσαν τα φώτα τους» κι έλυσαν όλες τις απορίες που τέθηκαν από μέρους των εκπαιδευτικών σε ένα εξαιρετικά συνεργατικό κλίμα προς όφελος της εκπαίδευσης.

    Η υλοποίηση σχεδίων του προγράμματος Erasmus+ έχει σκοπό την επαφή εκπαιδευτικών με Ευρωπαίους συναδέλφους τους με κύριο στόχο την ανταλλαγή καλών πρακτικών. Οι μαθητές έρχονται σε επαφή με συνομήλικούς τους από όλες τις χώρες της Ευρώπης, κάτι που συμβάλλει στη μη περιθωριοποίησή τους και τη γνωριμία με άλλες κουλτούρες, παραδόσεις, συνήθειες και πρακτικές, ώστε να αποκτήσουν εφόδια τέτοια, που θα τους διαμορφώσουν σε ενεργούς Ευρωπαίους πολίτες, εφόδια που πολλές φορές δε μπορεί να τους δώσει η τυπική εκπαίδευση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ