Η ιστορία της Ηλείας καταγράφεται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

154

Σε αναζήτηση νέων ηλικίας 18-35 ετών  για να εργαστούν στον τόπο τους

Ο Δήμος Πύργου, στηρίζοντας κάθε προσπάθεια και δράση ανάδειξης της τοπικής μας ιστορίας, ενημερώνει ότι η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία istorima, υλοποιεί χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και αναζητά νέους  από την Ηλεία να εργαστούν και να καταγράψουν προφορικά την ιστορία του τόπου τους.

Πρόκειται για ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο πλαίσιο του Προγράμματος Επανεκκίνησης και Ενίσχυσης των Νέων. Μέσω του προγράμματος που υλοποιεί το istorima, νέοι ηλικίας 18-35 ετών, που δεν έχουν άλλη εργασία μπορούν να γίνουν ερευνητές και να καταγράψουν όποια ιστορία θέλουν από τον τόπο τους. Οι ερευνητές, αφού εκπαιδευτούν, θα εργαστούν για έξι μήνες στο πρόγραμμα, δίνοντας την ευκαιρία σε κατοίκους του νομού να αφηγηθούν τις ιστορίες τους ώστε να διασωθούν και να αποτελέσουν μέρος της κληρονομιάς για τις επόμενες γενιές.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δούνε περισσότερες πληροφορίες, τα απαιτούμενα κριτήρια, καθώς και να δηλώσουν συμμετοχή στο www.istorima.org.

Ιδρύτριες του έργου είναι η δημοσιογράφος Σοφία Παπαϊωάννου και η ιστορικός και Πρόεδρος του Getty Foundation Katherine Fleming. Στα τρία χρόνια λειτουργίας του έχει εκπαιδεύσει κι απασχολήσει πάνωαπό500 νέους Ερευνητές από διαφορετικούς νομούς κι έχουν συγκεντρωθεί 10000 ιστορίες. Συλλέγουν παλιές και σύγχρονες ιστορίες, από διάφορες ιστορικές περιόδους καλύπτοντας ένα μεγάλο εύρος κοινωνικών θεμάτων.

Οι ιστορίες διαφυλάσσονται στο μεγάλο αρχείο του istorima, στοarchive.istorima.orgκαιστηνιστοσελίδαwww.istorima.org σε podcast, video και γραπτήμορφή.