Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΟ Πρόεδρος της Ένωσης των Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας ζητά αλλαγή του νομοθετικού...

Ο Πρόεδρος της Ένωσης των Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας ζητά αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου και αυστηροποίηση των ποινών

Ο εμβολισμός του περιπολικού οχήματος της Ο.Π.Κ.Ε από δράστη προκειμένου αυτός να αποφύγει την σύλληψη για το αδίκημα της κλοπής, αφού προ ολίγων ωρών είχε προβεί στην αφαίρεση του οχήματος, καταδεικνύει με το πλέον κατηγορηματικό τρόπο την ανάγκη αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου για άτομα τα οποία αποδεδειγμένα έχουν ροπή σε παραβατικές συμπεριφορές. Ο εν λόγω δράστης το πρωί της ίδιας ημέρας είχε προσαχθεί ενώπιον του κ. ανακριτή Ήλιδας προκειμένου να απολογηθεί για την διάπραξη κλοπής & ληστείας στην περιοχή του κάμπου, με το πέρας της απολογίας του αφέθηκε ελεύθερος και το απόγευμα προέβη στην αφαίρεση Ι.Χ.Ε αυτοκινήτου με το οποίο δεν δίστασε να εμβολίσει το περιπολικό όχημα της Ο.Π.Κ.Ε καθώς οι συνάδελφοι το εντόπισαν να κινείται στην πόλη των Λεχαινών και το καταδίωξαν προκειμένου να το ακινητοποιήσουν και εν συνεχεία να συλλάβουν τον οδηγό, κάτι το οποίο και κατάφεραν ύστερα από πεζή καταδίωξη του δράστη. Αποτέλεσμα της καταδίωξης ήταν η πρόκληση υλικών ζημιών στο όχημα της Ο.Π.Κ.Ε και η μετάβαση των συναδέλφων στο Γ.Ν Πύργου προκειμένου να προβούν στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να είναι χειρότερα τόσο για τους συναδέλφους όσο και για τους διερχόμενους οδηγούς ή πεζούς που έτυχε την στιγμή της καταδίωξης να κινούνται αμέριμνοι στο σημείο. Ευτυχώς για όλους τα χειρότερα αποφεύχθηκαν, δεν μπορεί όμως κανείς να εγγυηθεί την ίδια κατάληξη σε αντίστοιχες μελλοντικές περιπτώσεις. Η αλλαγή του ποινικού κώδικα και η αυστηροποίηση των ποινών είναι κάτι το οποίο πρέπει να γίνει άμεσα, ως αστυνομικοί εκτελούμε στο ακέραιο το καθήκον μας και οδηγούμε ενώπιον της δικαιοσύνης όλους όσους επιβουλεύονται την δημόσια τάξη και ασφάλεια, είναι όμως ακατανόητη η ποινική μεταχείριση όλων αυτών των δραστών, πόσο μάλλον εκείνων που έχουν απασχολήσει τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές κατ’ επανάληψη, αποδεικνύοντας με τις πράξεις τους την μη συμμόρφωση τους στον νόμο, προκαλώντας παράλληλα το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Αποτελεί ευθύνη της πολιτείας η δημιουργία ενός νομοθετικού πλαισίου το οποίο θα επιβάλει ποινές κατόπιν συνεκτίμησης της βαρύτητας της πράξης, των συνθηκών τέλεσής της και της προσωπικότητας του δράστη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ