Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΣτον χώρο του 2ου ΓΕΛ Πύργου η δράση της 6ης Υ.Π.Ε.: Γύρισαν...

Στον χώρο του 2ου ΓΕΛ Πύργου η δράση της 6ης Υ.Π.Ε.: Γύρισαν την «πλάτη» στην αιμοδοσία

*Αρκετοί ήταν οι εκπαιδευτικοί που προσήλθαν στο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να υποβληθούν σε δωρεάν rapid test

Στον χώρο του 2ου Γενικού Λυκείου Πύργου πραγματοποιήθηκε χθες η δράση της 6ης ΥΠΕ για τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας με την διεξαγωγή δωρεάν rapid test και εθελοντικής αιμοδοσίας. Αρκετοί ήταν οι εκπαιδευτικοί που προσήλθαν στο χώρο για να υποβληθούν σε δωρεάν rapid test καθώς από χθες επέστρεψαν και πάλι στην υπηρεσία τους, ωστόσο…. κανείς εκ των εκπαιδευτικών δεν πήγε ως το χώρο της Εθελοντικής αιμοδοσίας για να προσφέρει αίμα. Αναφερόμενη στην κυριολεκτικά μηδενική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην αιμοδοσία, η γιατρός του σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου Έλσα Ζαχαριαδάκη τόνισε: «Βρισκόμαστε στο χώρο του 2ου λυκείου Πύργου συμμετέχοντας στην δράση της 6ης Υ.Π.Ε. όσον αφορά την εθελοντική προσφορά αίματος, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για όλο τον πληθυσμό της Ηλείας. Είμαστε τώρα αρκετή ώρα εδώ, κοντεύει να τελειώσει το ωράριο που έχει ανακοινωθεί για την αιμοδοσία και μετά λύπης μου βλέπω ότι δεν υπάρχει ούτε μία προσέλευση για εθελοντική αιμοδοσία από τους εκπαιδευτικούς του Πύργου της δευτεροβάθμιας και της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, Μπορώ να πω ότι με λυπεί ιδιαίτερα το γεγονός, γιατί η αιμοδοσία είναι κάτι το οποίο μαθαίνεται και καλλιεργείται από τα μικρά χρόνια. Το σχολείο είναι ένα κομμάτι της κοινωνίας μας που διδάσκει το νέο κόσμο και θα έπρεπε να δίνουν το καλό παράδειγμα οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί.

Αρκετοί ήταν οι εκπαιδευτικοί που προσήλθαν στο χώρο του 2ου ΓΕΛ Πύργου για να υποβληθούν σε δωρεάν rapid test.
Μηδενική η προσέλευση στο χώρο όπου από νωρίς βρισκόντουσαν οι εργαζόμενοι του σταθμού αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου για την υλοποίηση εθελοντικής αιμοδοσίας.

Η εθελοντική αιμοδοσία, διδάσκεται σε πολύ μικρό βαθμό στα σχολεία τα τελευταία χρόνια καθώς πριν από 4-5 χρόνια δεν υπήρχε καν σαν μάθημα, αλλά βλέπω ότι είμαστε πολύ μακριά από τη συνείδηση αυτή που έχει να κάνει με την εθελοντική προσφορά αίματος, δηλαδή του να βοηθήσουμε έμπρακτα κάποιον άνθρωπο και να δώσουμε αυτό το αγαθό που δεν μας κοστίζει τίποτα αφού το έχουμε όλοι μέσα μας και καθημερινά παράγεται από τον οργανισμό και πάει άχρηστο κατά κάποιο τρόπο καθώς ο ίδιος ο οργανισμός καταστρέφει το αίμα μας. Αντί λοιπόν πριν ο οργανισμός μας το καταστρέψει να δώσουμε μία μικρή ποσότητα για να βοηθήσουμε κάποιον, απλά το πετάμε. Δυστυχώς αυτό με λυπεί και μάλλον πρέπει να κάνουμε περισσότερη προσπάθεια προκειμένου να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο, αν και θεωρώ ότι αρκετά ενημερωμένοι και ευαισθητοποιημένοι θα έπρεπε να είναι. Περισσότερο θα πρέπει να προβληματίσει τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς. Δυστυχώς έχουμε παρατηρήσει ότι και στις αιμοληψίες που κάνουμε και σε σχολεία όπου αιμοδοτούν τα νέα παιδιά και είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε νέο πληθυσμό, ακόμα και εκεί οι ίδιοι οι καθηγητές των σχολείων είναι πάρα πολύ μικρός αριθμός εκείνων που έρχονται για να προσφέρουν αίμα. Γενικά έχουμε παρατηρήσει ότι οι εκπαιδευτικοί ίδιοι δεν αιμοδοτούν, ενώ υπάρχει νέος κόσμος που μπορεί να δώσει αίμα, δεν έρχεται αν και οφείλουν να δώσουν το παράδειγμα στη νέα γενιά και να έρθει ο νέος κόσμος να δώσει αίμα. Ανθρώπινες ζωές χάνονται και δεν ενδιαφέρεται κανένας». 

Α. Αγγελίδου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ