Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΚακουργηματική δράση συμμορίας στον Πύργο

Κακουργηματική δράση συμμορίας στον Πύργο

Τι αποκάλυψε ο δήμαρχος Πύργου για την δράσης της εγκληματικής συμμορίας μετά την επίθεση σε 14χρονο αγόρι

Π. Αντωνακόπουλος: «Είναι μια ομάδα με τα χαρακτηριστικά συμμορίας, αυτό δεν είναι bullying, είναι κακουργήματα, είναι εγκλήματα»

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη του δημάρχου Πύργου ότι ανήλικος εντοπίστηκε πριν από μία εβδομάδα από εργαζόμενους του δήμου επί της κεντρικής πλατείας, γυμνός από τη μέση και κάτω σε ημιλιπόθυμη κατάσταση

«Οι ίδιες παραβάσεις αν γίνονταν από άλλους θα βρίσκονταν ήδη στη φυλακή» τόνισε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, κατά την διάρκεια της τοποθέτησης του, για την άγρια επίθεση που δέχτηκε 14χρονος μαθητής στο κέντρο την πόλης, πριν από μερικές ημέρες. Αναφερόμενος στο περιστατικό βίας με χαστούκια που δέχθηκε ανήλικος σε κεντρική πλατεία του Πύργου, ο  δήμαρχος Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, αποκάλυψε πως πίσω από το συγκεκριμένο περιστατικό βρίσκεται ουσιαστικά συμμορία με κάποια από τα μέλη της να έχουν παρελθόν!

Οργανωμένη συμμορία με ποινικό παρελθόν

Μιλώντας για τη δράση των νεαρών στην περιοχή του Πύργου, έκανε λόγο για συμμορία, ενώ κατήγγειλε ότι τα ίδια άτομα στο παρελθόν προσπάθησαν να «πουλήσουν προστασία» σε μαγαζιά. Όπως τόνισε ο δήμαρχος Πύργου Π. Αντωνακόπουλος «Υπάρχει μία συμμορία η οποία είναι γνωστή για τη δράση της τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και στην ανατολική πλευρά, καθώς πραγματοποιούν κλοπές σε οικίες και επαγγελματικούς χώρους, ενώ δεν είναι λίγες και οι περιπτώσεις επιθέσεων σε παιδιά. Έχουμε πληροφορίες ότι η συγκεκριμένη ομάδα «πουλούσε προστασία» ακόμα και σε μαγαζιά».

Ο δήμαρχος Πύργου αποκάλυψε ότι ορισμένα από αυτά τα παιδιά έχουν και ποινικό παρελθόν ενώ είχαν κάψει την έδρα στο σχολείο που πήγαιναν, ενώ έχουν βιντεοσκοπήσει  και τη φωτιά και τους βανδαλισμούς που είχαν προκαλέσει στον χώρο του 4ου γυμνασίου Πύργου πριν από μερικού μήνες.

«Έχουν απειλήσει και με μαχαίρια, ανήλικα παιδιά, προκειμένου να τους πάρουν τα κινητά. Δεν μιλάμε λοιπόν για μία ακόμα περίπτωση bullying. Είναι σύσταση εγκληματικής ομάδας οργάνωσης κατ’ εξακολούθηση αυτό που κάνουν οι νεαροί. Αυτή είναι μια ομάδα με τα χαρακτηριστικά συμμορίας, αυτό δεν είναι bullying, είναι κακουργήματα, είναι εγκλήματα. Όταν έκαψαν το σχολείο απείλησαν την διευθύντρια, η οποία ούτε μάρτυρας δεν πήγε γιατί υπάρχει αίσθηση ότι το κράτος δεν προστατεύει επαρκώς πλέον και ότι είναι ανεχτικό σε αυτή την ομάδα, και γενικότερα σε αυτή την ομάδα που συντηρεί την εγκληματικότητα» τόνισε ο Π. Αντωνακόπουλος.

 Όπως υποστήριξε, πρόκειται για μια μικρή ομάδα ΡΟΜΑ με έντονη παραβατική συμπεριφορά που έχει απασχολήσει τις αρχές ποικιλοτρόπως, ωστόσο συνεχίζει να κυκλοφορεί και να τρομοκρατεί. Παράλληλα ο δήμαρχος Πύργου εκτίμησε πως οι ίδιες παραβάσεις αν γίνονταν από άλλους, θα βρίσκονταν ήδη στη φυλακή ενώ σημείωσε πως η ανοχή προς τη συγκεκριμένη ομάδα αγγίζει τα όρια της συγκάλυψης, καταντά προκλητική για τους νομοταγείς πολίτες και προκαλεί έντονο αίσθημα φόβου. «Ας μην κοροϊδευόμαστε και ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας. Πριν λίγο καιρό πολίτες από την Ανατολική πλευρά της πόλης είχαν έρθει για να διαμαρτυρηθούν δικαιολογημένα στο γραφείο μου για όλα όσα συμβαίνουν εκεί.

Αποκάλυψη «βόμβα»

Ο δήμαρχος Πύργου μιλώντας στην «Πρώτη» αποκάλυψε επίσης ότι πριν από μία εβδομάδα εργαζόμενοι του δήμου Πύργου εντόπισαν γυμνό από την μέση και κάτω, σε ημιλιπόθυμη κατάσταση έναν ανήλικο και άμεσα ενημέρωσαν τις Αστυνομικές Αρχές «Οι εργαζόμενοι του δήμου Πύργου εντόπισαν πριν από μία εβδομάδα περίπου στην κεντρική πλατεία της πόλης δίπλα από το δημαρχείο, σε ημιλιπόθυμη κατάσταση ένα παιδί ηλικίας περίπου 15 ετών και άμεσα ενημέρωσαν την αστυνομία. Δυστυχώς δεν είχαμε ενημέρωση για το τι έχει συμβεί με το συγκεκριμένο περιστατικό ωστόσο δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε. Θα πρέπει να γίνουν άμεσα ενέργειες πριν φτάσουμε σε σημείο να θρηνήσουμε κάποιο θύμα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Π. Αντωνακόπουλος ενώ συμπλήρωσε  

«Ακόμα και η κόρη μου είχε πέσει θύμα bullying και μου είχαν πει ότι αυτός και αυτός θα είναι οι δράστες και πράγματι ήταν αυτοί. Τους πήρανε στο τμήμα και δεν έγινε κάτι. Αυτή τη δουλειά θα κάνουμε τώρα; Κι αν σκοτώσουν κάποιο παιδί;», τόνισε χαρακτηριστικά, ζητώντας παράλληλα από τις Αστυνομικές αλλά και τις Εισαγγελικές Αρχές να παρέμβουν.

Το σκηνικό της επίθεσης

Στο βίντεο των 20 δευτερολέπτων, το οποίο βρίσκεται και στα χέρια των αστυνομικών αρχών, φαίνεται το ανήλικο θύμα να δέχεται αρχικά δύο χαστούκια στο πρόσωπο από έναν 16χρονο ΡΟΜΑ. Ο 16χρονος του λέει να σηκωθεί και τον χτυπάει ξανά. Τα χτυπήματα συνεχίζονται και όπως φαίνεται, έχει πλησιάσει και ο 18χρονος που λίγο νωρίτερα στεκόταν πιο πίσω. Υπενθυμίζεται πως το υλικό έφτασε στα χέρια της Αστυνομίας που ξεκίνησε άμεσα έρευνες για την υπόθεση, που δείχνει ακόμα πιο σοβαρή από αυτή του Θύμιου Μπουγά. Οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται από τις Αρχές καθώς φαινόμενα bullying ιδιαίτερα ανάμεσα σε ανήλικους έχουν ξεκαθαρίσει οι αρχές πως δεν θα γίνουν ανεκτά και από την στιγμή που γίνονται αντιληπτά ή καταγγέλλονται θα αντιμετωπίζονται άμεσα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ