Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΤελέστηκε στην μοιραία στροφή της Αρτέμιδας η επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των...

Τελέστηκε στην μοιραία στροφή της Αρτέμιδας η επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των πεσόντων πυροσβεστών

Ήταν όλοι εκεί, για να τιμήσουν για μία ακόμα χρονιά τους ήρωες Πυροσβέστες- συναδέλφους τους που χάθηκαν στην μοιραία στροφή της Αρτέμιδας, το μεσημέρι της Παρασκευής 24 Αυγούστου 2007. Χθες το πρωί, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη- ετήσια επιμνημόσυνη δέηση της Πυροσβεστικής,  υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων πυροσβεστών στο σημείο “0” στην Αρτέμιδα, εκεί δηλαδή που έχασαν τη ζωή τους το μεσημέρι της 24ης Αυγούστου οι εποχικοί πυροσβέστες Ανδρέας Τζούμας, Γιάννης Δρακόπουλος και Θανάσης Νιάρχος, δίπλα σε πολίτες που έτρεχαν να ξεφύγουν από τον πύρινο όλεθρο! Για μία ακόμα χρονιά ήταν όλοι εκεί,  για να αποτίσουν φόρο τιμής στους αδικοχαμένους Ηλείους πυροσβέστες….

Δ. Αυγερινοπούλου: «Τιμούμε την μνήμη των πυροσβεστών και των συμπολιτών μας που χάθηκαν στην άνιση μάχη με τη φωτιά»

Η Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων Πυροσβεστών του 2007 που τελέσθηκε στην Αρτέμιδα, ενώ αναφερόμενη στη συμπλήρωση 15 χρόνων από τις φονικές πυρκαγιές σημείωσε: «24 Αυγούστου 2007 – 2022. Δεκαπέντε χρόνια μετά από εκείνη τη μοιραία μέρα θυμόμαστε και τιμούμε την μνήμη των πυροσβεστών και των συμπολιτών μας που χάθηκαν στην άνιση μάχη με τη φωτιά και εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στις οικογένειές τους. Στις φονικές εκείνες πυρκαγιές καταστράφηκαν, ακόμη, περιουσίες, αποτεφρώθηκαν δεκάδες χιλιάδες εκτάρια γης, ενώ πολλά ζώα έχασαν τη ζωή τους. Η φύση και οι άνθρωποι, ευάλωτοι στις φυσικές και ανθρωπογενείς καταστροφές, προσπαθούν να επανακάμψουν.  Οι δασικές πυρκαγιές του 2007 υπήρξαν το ορόσημο βάσει του οποίου προσπαθούμε να βελτιώσουμε ουσιαστικά το σύστημα πρόληψης, ετοιμότητας, αντιμετώπισης, αλλά και αποκατάστασης των φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών. Στόχος, ο οποίος σε σημαντικό βαθμό, έχει επιτευχθεί από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Φέτος, επί παραδείγματι, είδαμε την αποτελεσματικότητα του Πυροσβεστικού Σώματος στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών στην περιοχή μας. Ένα σπουδαίο επίτευγμα για το οποίο επιθυμώ, για άλλη μια φορά, να συγχαρώ θερμά τους πυροσβέστες και τους εθελοντές μας. Η πυρκαγιά αποτελεί έναν κίνδυνο, τις διαστάσεις του οποίου δεν μπορούμε να προβλέψουμε, και, γι’ αυτό, πρέπει τόσο να αντιμετωπίσουμε άμεσα τις περιπτώσεις εμπρησμών, όσο και να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να εξαλείψουμε τις περιπτώσεις πυρκαγιών εξ αμελείας. 

Η φύση είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε. Είναι το κοινό μας «σπίτι», η βάση και η πηγή της ζωής μας! Ας την προστατεύσουμε».

Β. Γιαννόπουλος: «Οι συνάνθρωποί μας που χάθηκαν δε θα ξεχαστούν πότε, όσα χρόνια κι αν περάσουν»

Μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Β. Γιαννόπουλος δήλωσε:  «Οι σκέψεις όλων αυτές τις ημέρες “επιστρέφουν” στο 2007, στους συνανθρώπους μας που χάθηκαν άδικα στις φονικές πυρκαγιές, και στο φυσικό περιβάλλον που πληγώθηκε ανεπανόρθωτα. Οι δοκιμασίες για τους συμπολίτες μας στις πληγείσες περιοχές δεν σταμάτησαν όταν οι φωτιές τέθηκαν υπό έλεγχο. Δεκαπέντε χρόνια μετά, τα δάση αναγεννήθηκαν, τα σπίτια ξαναχτίστηκαν,  αλλά οι συνάνθρωποί μας που χάθηκαν δε θα ξεχαστούν πότε, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Αυτή η πληγή θα παραμένει πάντα ανοιχτή και σε κάθε εκδήλωση πυρκαγιάς, σε όποιο μέρος της Ηλείας κι αν συμβαίνει, η σκέψη μας θα είναι εκεί».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ