Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΠραγματοποίησε ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Κάτω Παναγιάς

Πραγματοποίησε ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Κάτω Παναγιάς

Μια σειρά εξαιρετικών πολιτιστικών εκδηλώσεων για την Μικρά Ασία

Από 10 έως 15 Αυγούστου οι εκδηλώσεις «Παναγιούσικα 2022»

Μια σειρά εξαιρετικών πολιτιστικών εκδηλώσεων για την Μικρά Ασία και τον μεγάλο ξεριζωμό, διοργάνωσε ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Κάτω Παναγιάς Κυλλήνης το διάστημα από 10 έως 15 Αυγούστου.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 10 Αυγούστου με θέατρο Σκιών με τίτλο «Ο Απαγχονισμός του Γρηγορίου του Πέμπτου» για τα παιδιά. Στις 11 Αυγούστου υπήρχε προβολή ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη». Την Παρασκευή 12 Αυγούστου μετά την εκδήλωση που πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολη στην εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου είχαμε τη μουσικοθεατρική παράσταση «Τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω» με την συμμετοχή του θιάσου Παράξενοι Ταξιδιώτες. Μια παράσταση αφιερωμένη στην Μικρά Ασία και στον προσφυγισμό, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Το Σάββατο 13 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με τίτλο «100 Χρόνια Κάτω Παναγιά», με το πρώτο μέρος να περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας, ομιλίες από ιστορικούς και άτομα καταγόμενα από την Κάτω Παναγιά, όπως ο ιστορικός Παναγιώτης Μίτης που μίλησε για τις οικογένειες που εγκαταστάθηκαν στο χωριό το 1924. Στην ίδια εκδήλωση μίλησε και η εκπρόσωπος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Νατάσσα Ράλλη, ενώ είχαμε και ακόμα δύο ομιλίες από κατοίκους της Κάτω Παναγιάς. Σημαντική στιγμή αποτέλεσε η τελετή αδελφοποίησης με τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Γλύφας Δήμου Πηνειού «Η Αγία Μαρίνα».

Την παραμονή, 14 Αυγούστου συνεχίστηκε το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης «100 χρόνια Κάτω Παναγιά» με ομιλίες καθηγητών, σχετικά με την Κάτω Παναγιά της Μικράς Ασίας, ενώ το πρόγραμμα περιελάμβανε και συναυλία με τον Απόστολο Βαλαρούτσο και την συμμετοχή της Ορχήστρας Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας. Επίσης τραγούδησε και η Ασπασία Στρατηγού.

Ανήμερα 15 Αυγούστου οι εκδηλώσεις «Παναγιούσικα 2022» ολοκληρώθηκαν με πατροπαράδοτο λαϊκό γλέντι με καλλιτέχνες όπως είναι ο Θοδωρής Κοτονιάς, η Σαββέρια Μαργιολά και το μουσικό σχήμα Μπρατίμια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ