Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΕξιχνιάστηκε η υπόθεση χασισοφυτείας-«μαμούθ» στην Ανδρίτσαινα με τα 4.325 δενδρύλλια κάνναβης

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση χασισοφυτείας-«μαμούθ» στην Ανδρίτσαινα με τα 4.325 δενδρύλλια κάνναβης

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση χασισοφυτείας-«μαμούθ» στην Ανδρίτσαινα Ηλείας που είχε εντοπιστεί στις 28 Ιουνίου, μετά από επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Πύργου.

Η ανακοίνωση της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Πύργου έχει ως εξής:

«Εξιχνιάστηκε από το τμήμα δίωξης ναρκωτικών της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Πύργου η καλλιέργεια (4.325) δενδρύλλια κάνναβης που είχαν εντοπιστεί στην Ανδρίτσαινα Ηλείας και εκδόθηκαν από τον ανακριτή Ηλείας εντάλματα σύλληψης, σε βάρος πέντε κατηγορούμενων. Ο ένας κατηγορούμενος μαζί με συνεργό του συνελήφθησαν σήμερα το μεσημέρι στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης του τμήματος δίωξης ναρκωτικών Πύργου για καλλιέργεια φυτείας 360 δενδρυλλίων κάνναβης, σε δασώδη περιοχή της Βοιωτίας».

Η υπόθεση

Στα τέλη Ιουνίου, η μεγάλη και οργανωμένη φυτεία κάνναβης, με 4.325 δενδρύλλια και φυτά, είχε εντοπιστεί σε δύσβατη δασική περιοχή της Ανδρίτσαινας, από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, σε συνεργασία με συναδέλφους τους του τοπικού τμήματος. Ειδικότερα, έπειτα από την αξιοποίηση στοιχείων, οι αστυνομικοί εντόπισαν οκτώ ειδικά διαμορφωμένους χώρους καλλιέργειας φυτών κάνναβης, στους οποίους οι δράστες καλλιεργούσαν 3.562 δενδρύλλια και 763 φυντάνια κάνναβης. Επίσης, σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες είχαν εγκαταστήσει δύο παρατηρητήρια σε σημείο με μεγάλη υψομετρική διαφορά από τον χώρο της φυτείας και παρακολουθούσαν, τόσο τη φυτεία, όσο και την ευρύτερη περιοχή. Ακόμη, στο εσωτερικό της φυτείας, είχαν εγκαταστήσει πρόχειρο παράπηγμα, όπου βρέθηκαν τρόφιμα, φιάλη υγραερίου και ρούχα, ενώ σε ένα από τα παρατηρητήρια εντοπίστηκε μια κυνηγετική καραμπίνα, 25 φυσίγγια, προσωπικά αντικείμενα των δραστών κ.ά..

Τα αντικείμενα που περισυλλέχθηκαν από αστυνομικούς του γραφείου εγκληματολογικών ερευνών της διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, τόσο από τον χώρο καλλιέργειας των φυτών, όσο και από τον χώρο των παρατηρητηρίων, απεστάλησαν τότε στη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου συνέχιζαν τις έρευνες για την υπόθεση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ