Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΑυτοψία από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλο: Στο έργο συντήρησης και...

Αυτοψία από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλο: Στο έργο συντήρησης και οδικής ασφάλειας του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις  οδικής ασφάλειας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας. Ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γιαννόπουλος, την Παρασκευή 29 Ιουλίου, επισκέφθηκε τον Δήμο Ζαχάρως, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες στον οδικό άξονα Ζαχάρω – Ξηροχώρι – Σμέρνα.

 Οι εργασίες, στην παρούσα φάση, εκτελούνται σε οδικούς άξονες των Δήμων Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, οι οποίοι είχαν να συντηρηθούν αρκετά χρόνια και παρουσίαζαν σημαντικά προβλήματα. Ήταν δε επιβεβλημένες για την αποκατάσταση των φθορών και την ασφάλεια των κατοίκων των παραπάνω περιοχών. «Στόχος μας είναι η βελτίωση της προσβασιμότητας και της οδικής ασφάλειας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Π.Ε Ηλείας. Μέσα από αυτές τις εργολαβίες που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, αλλά και αυτές που έχουν ήδη δρομολογηθεί και θα ξεκινήσουν στο επόμενο χρονικό διάστημα, επιλύουμε σημαντικά προβλήματα που ταλάνιζαν τις τοπικές κοινωνίες επί χρόνια. Συνεχίζουμε με στοχευμενες δράσεις και παρεμβάσεις, βάσει των ξεχωριστών και ιδιαίτερων αναγκών που έχει κάθε περιοχή, συμβάλλοντας έτσι στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των συμπολιτών μας, αλλά και των επισκεπτών», σημείωσε ο κ. Γιαννόπουλος.

Στο Επαρχιακό Δίκτυο του δήμου Ζαχάρως

   Το πρωί της Παρασκευής, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε τον Δήμο Ζαχάρως, όπου παρακολούθησε από κοντά τις εκτελούμενες εργασίες στο τμήμα Ζαχάρω – Ξηροχώρι – Σμέρνα, όπου έχουν πραγματοποιηθεί τμηματικές παρεμβάσεις συντήρησης, το μήκος των οποίων φτάνει τα 3,5 χιλιόμετρα, ενώ σε τμήμα που παρουσίαζε εκτεταμένες φθορές, έγινε εκσκαφή, διαπλατύνσεις και νέα οδοστρωσία. Για όλες αυτές τις παρεμβάσεις, την πορεία των εργασιών και τα χρονοδιαγράμματα, ο κ. Γιαννόπουλος αλλά και ο πρόεδρος της Τ.Κ Σμέρνας κ. Θεοδωρόπουλος, συζήτησαν αναλυτικά με τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας και τον επιβλέποντα μηχανικό της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε Ηλείας. Επιπρόσθετα, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, ενημερώθηκε από τον επιβλέποντα μηχανικό και για την πορεία των εργασιών σε άλλους οδικούς άξονες του νοτίου τμήματος της Π.Ε Ηλείας, στο πλαίσιο του ίδιου έργου. Μάλιστα, τις προηγούμενες ημέρες, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εντός του οικισμού της Τ.Κ Καλλιθέας του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, με νέα ασφαλόστρωση μήκους 900 μέτρων, επί του κεντρικού δρόμου, η οποία εντάσσεται στις παρεμβάσεις του οδικού άξονα Κρέστενα – Ανδρίτσαινα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ