Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΥπεγράφη η σύμβαση για την αποκατάσταση βατότητας της συνδετήριας οδού Ε.Ο Πύργου-Αρχαίας...

Υπεγράφη η σύμβαση για την αποκατάσταση βατότητας της συνδετήριας οδού Ε.Ο Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας με την Ε.Ο. Πύργου-Κυπαρισσίας

Μεταξύ Δήμου Πύργου και αναδόχου

*Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Θα αποδοθεί ένα πολύ χρήσιμο έργο στη χρήση των πολιτών»

Οριστικό τέλος στην χρόνια ταλαιπωρία των οδηγών και των επισκεπτών που διέρχονται οδικώς την περιοχή βάζει ο Δήμος Πύργου, με την υπογραφή της σύμβασης του έργου «Αποκατάσταση βατότητας της συνδετήριας οδού Ε.Ο Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας με την Ε.Ο. Πύργου-Κυπαρισσίας», συνολικού προϋπολογισμού 180.000 ευρώ. Πρόκειται για ένα έργο ενταγμένο στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Πύργου και χρηματοδοτείται από πιστώσεις του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ».

Ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος υποδέχτηκε χθες το μεσημέρι στο γραφείο του, τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «ΔΙΚΤΥΟ Α.Τ.Ε.», Κώστα Δηλάρη που έχει αναλάβει την κατασκευή του έργου. Παρουσία του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Αργυρόπουλο και του αναπληρωτή διευθυντή του τμήματος Άγγελο Τσίκα, υπεγράφη η σύμβαση του έργου, η υλοποίηση του οποίου ξεκινά τις αμέσως επόμενες ημέρες.

«Πρόκειται για έργο μεγάλης αξίας, καθώς ο συγκεκριμένος δρόμος είναι ένα πολύ λειτουργικό τμήμα του εθνικού δικτύου. Το τμήμα αυτό είχε υποστεί κατά το παρελθόν τεράστιες καταστροφές. Έχουν ήδη προηγηθεί επεμβάσεις αποκατάστασης και με το έργο που θα γίνει τώρα, θα αποκατασταθεί στο μέγιστο η βατότητα του δρόμου, κάτι που θα ελαχιστοποιήσει και τους κινδύνους ατυχημάτων» δήλωσε μετά την  υπογραφή της σύμβασης ο κ. Αντωνακόπουλος. Τόνισε δε, ότι εκκρεμούν δικαστικές υποθέσεις για την κατάσταση του δρόμου, γιατί θεωρείται αιτία πρόκλησης ατυχημάτων με τραυματισμούς.

«Είναι λοιπόν ένα άκρως απαραίτητο έργο. Η τεχνική εταιρεία που το ανέλαβε είναι φερέγγυα και πολύ σύντομα θα αποδοθεί ένα πολύ χρήσιμο έργο στη χρήση των πολιτών» συμπλήρωσε, κι ευχαρίστησε τόσο τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου όσο και τον αντιδήμαρχο Γιάννη Αργυρόπουλο για την συστηματική προσπάθεια που κατέβαλε για την υλοποίηση του έργου.

Γιάννης Αργυρόπουλος: «Ακολουθούν και άλλες συμβάσεις έργων»

Εμφανώς ικανοποιημένος ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος, καθώς τα καλά νέα αναφορικά με τεχνικά έργα στο δήμο συνεχίζονται, τόνισε: «Το έργο μελετήθηκε και δρομολογήθηκε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου κι αφορά όχι μόνο τους συμπολίτες μας γιατί είναι ένας δρόμος με μεγάλη κυκλοφορία αλλά και τους επισκέπτες του Πύργου της  Κυπαρισσίας, της Τρίπολης, και γενικότερα της νοτίου  Πελοποννήσου.

Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε και άλλες συμβάσεις, τόσο για μεγάλα έργα όσο και μικρότερα, που αφορούν βελτιώσεις σε κτηριακές υποδομές κοινοτικών καταστημάτων, κοινοτικών ιατρείων, μικρά τεχνικά έργα στα χωριά και μέσα στον Πύργο, που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα και ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας».

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Πύργου, τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί και η σύμβαση για τα έργα αποκατάστασης ζημιών ύψους 1,4 εκ. ευρώ, η αντιπλημμυρική προστασία στο βουνό του Κατακόλου, στην Αγία Άννα, τον Άγιο Γεώργιο κ.α.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ