Παρουσίαση του βιβλίου στην Αμαλιάδα:«Ονειρεύτηκα τη Διδώ» από τη Λένα Διβάνη

Πραγματοποιήθηκε  με μεγάλη προσέλευση κοινού όλων των ηλικιών η εκδήλωση  που διοργάνωσε το σωματείο Φίλοι της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας, για την παρουσίαση του βιβλίου της Λένας Διβάνη, εκδόσεις Πατάκη, «Ονειρεύτηκα τη Διδώ» από την ίδια τη συγγραφέα.

Η συγγραφέας του βιβλίου με ελκυστικό λόγο, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού, παρουσίασε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγραψε το βιβλίο και φώτισε πολύπλευρα την προσωπικότητα της ηρωίδας,  Διδώς Σωτηρίου, , εστιάζοντας στην ανθρώπινη πλευρά της και ακουμπώντας τα ιστορικά γεγονότα του 20ου αιώνα στο επίκεντρο των οποίων βρέθηκε η Διδώ Σωτηρίου όπως: Μικρασιατική καταστροφή, Δικτατορία Μεταξά, Τριπλή Κατοχή και Αντίσταση, Εμφύλιο, Μετεμφυλιακή Ψυχροπολεμική Περίοδο, Χούντα.

Κατάφερε να παρουσιάσει τη ζωντάνια της ακαταπόνητης, αισιόδοξης, αποτελεσματικής και αξιολάτρευτης Διδώς, μιας γυναίκας του 20ουαιώνα, της οποίας τα χαρακτηριστικά αντιπροσωπεύουν τη χειραφετημένη γυναίκα του μέλλοντος.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον υπαίθριο χώρο «Σκακιέρα», παράπλευρα του Δημαρχείου –ιδέα και πρόταση της κ. Μαρίας Μυζήθρα. Η επιλογή ενθουσίασε τους προσκεκλημένους και δημιούργησε παρακαταθήκη για το μέλλον.

Ευχαριστήριο

Ως Δ.Σ  του σωματείου «Π.Β.Α» ευχαριστούμε όσους συνέδραμαν με αμεσότητα και αποτελεσματικότητα στην επιτυχία αυτής της προσπάθειας τον υπεύθυνο πολιτιστικών θεμάτων, κ.Βασίλη Καψή, και την Γ.Γ. του Δήμου Ήλιδας, κ. Νίκη Κοκκαλιάρη. Για τους υπεύθυνους στον τομέα της καθαριότητας έχουμε να επισημάνουμε ότι δεν είναι ανάγκη η Π.Β.Α να παλεύει κάθε φορά για το αυτονόητο.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ