Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣήμερα η πρεμιέρα των Πανελλαδικών εξετάσεων

Σήμερα η πρεμιέρα των Πανελλαδικών εξετάσεων

Συνολικά 1169 υποψήφιοι από το Νομό θα ριχθούν στη μάχη των Πανελλαδικών

Τη «σκυτάλη» παίρνουν αύριο οι μαθητές των Γενικών Λυκείων

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ξεκινά σήμερα η «μάχη» των Πανελλαδικών εξετάσεων για τους μαθητές των ΕΠΑΛ που θα εξεταστούν στα «Νέα Ελληνικά» ενώ την Παρασκευή τη «σκυτάλη» παίρνουν οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων που θα εξεταστούν στο μάθημα της «Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας» .

Την «μάχη» των Πανελλαδικών θα δώσουν συνολικά 1169 υποψήφιοι από την Ηλεία, εκ των οποίων οι 280 προέρχονται από τα ΕΠΑΛ και 889 από τα ΓΕΛ.

Το Σάββατο 2 Ιουνίου οι μαθητές των ΕΠΑΛ θα διαγωνιστούν τα Μαθηματικά (Αλγεβρα).

Τη Δευτέρα οι μαθητές των ΓΕΛ θα διαγωνιστούν σε Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία. Την Τετάρτη σε Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική ενώ τέλος την Παρασκευή 10 Ιουνίου θα διαγωνιστούν σε Ιστορία, Φυσικά, Οικονομία.

Για τους υποψηφίους των ΓΕΛ, οι εξετάσεις έχουν προγραμματιστεί στις 3 με 10 Ιουνίου, ενώ για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ από τις 2 με 17 Ιουνίου. Τα Ειδικά Μαθήματα θα εξεταστούν 18-30 Ιουνίου.

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες. Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ.

Υπενθυμίζεται, ότι κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, εξεταζόμενοι και εξεταστές πρέπει να φορούν την προστατευτική μάσκα.

Ο κάθε υποψήφιος για κάθε σχολή θα έχει διαφορετικά μόρια, γιατί ο συντελεστής βαρύτητας της Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) είναι διαφορετικός σε κάθε σχολή, καθώς κάθε τμήμα μπορεί να ορίσει τους δικούς του συντελεστές βαρύτητας για κάθε μάθημα.

Παράλληλα, στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Λατινικά, αντί της Κοινωνιολογίας ενώ ούτε φέτος θα ισχύσει το διπλό μηχανογραφικό. Οι υποψήφιοι θα έχουν ένα μηχανογραφικό για τα ΑΕΙ και ένα παράλληλο για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ.

Α. Αγγελίδου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ