Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΣτον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής: 1ο βραβείο για το Γυμνάσιο Σαβαλίων

Στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής: 1ο βραβείο για το Γυμνάσιο Σαβαλίων

Μεγάλη διάκριση είχαμε για το Γυμνάσιο των Σαβαλίων στον τελικό του Πανελληνίου Διαγωνισμού Ρομπιτικής, που διεξήχθη το Σάββατο στην Αθήνα. Η ομάδα των Savalia Inventors (όπως ονομάζεται η ομάδα τους) διαγωνίστηκε μαζί με ακόμη 37 ομάδες στην  κατηγορία Regular (Παράλληλη Κατηγορία  «1821-1921 : 100 χρόνια Σύγχρονη Ελλάδα» -κατηγορία με πίστα- Ε’ Δημοτικού – Γ’ Γυμνασίου).

Σκοπός της κατηγορίας Regular Γυμνασίου ήταν οι μαθητές να συνθέσουν τις δικές τους ρομποτικές λύσεις, σχεδιάζοντας, δοκιμάζοντας, ανακατασκευάζοντας και τελειοποιώντας εκείνα τα ρομπότ, τα οποία θα επιλύσουν τις προκλήσεις που θέτει η αγωνιστική «πίστα» της κατηγορίας με τον καλύτερο και ταχύτερο τρόπο. Παράλληλα, η θεματολογία των συγκεκριμένων κατηγοριών, η οποία πάντα σχετίζεται με την Ιστορία και τον Πολιτισμό, στοχεύει να ωθήσει τους μαθητές προς μία έμπρακτη και ενθουσιώδη μελέτη της Ιστορίας και συγκεκριμένα μερικών έξοχων γεγονότων, ιστορικών περιόδων και κατακτήσεων-σταθμών της ανθρωπότητας.

Η ομάδα του Γυμνασίου Σαβαλίων κατάφερε να βγάλει εις πέρας την… αποστολή του καλύτερα από όλες τις ομάδες και να αναδειχθεί νικήτρια ομάδα σε αυτή τη σημαντική διοργάνωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ