Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΣτα γραφεία της «Πρώτης» οι μαθητές της Β’ τάξης του 2ου Δημοτικού...

Στα γραφεία της «Πρώτης» οι μαθητές της Β’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου

Στον χώρο των γραφείων της εφημερίδας «Πρώτη» ξεναγήθηκαν, το πρωί της Παρασκευής οι μαθητές της Β’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου. Ειδικότερα οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Β’1 και Β’2 συνοδευόμενοι από τις δασκάλες τους κκ. Σοφία Γιαννακοπούλου και Κονδυλία Σαρακίνη, επισκέφτηκαν τα γραφεία της εφημερίδας, προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά τον τρόπο με τον οποίο εκδίδεται μία εφημερίδα, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που υλοποιούνται από το 2ο Δημοτικό. Τους μικρούς μαθητές και τις μαθήτριες υποδέχτηκε ο εκδότης και διευθυντής της εφημερίδας «Πρώτη» Κωνσταντίνος Λάμπρος ο οποίος εξήγησε στα παιδιά- μαθητές, τι είναι είδηση, πως επιλέγονται οι ειδήσεις που θα δημοσιευτούν στην εφημερίδα, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο φτάνουμε στην τελική έκδοση του καθημερινού μας εντύπου το οποίο διανέμεται σε κάθε γωνιά του νομού , με μοναδικό στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση όλων των αναγνωστών μας.

Μπορεί στην πλειοψηφία τους, οι μαθητές της Β΄τάξης να δήλωσαν ότι δεν θέλουν να γίνουν δημοσιογράφοι και πως έχουν διαφορετικά όνειρα και φιλοδοξίες για το μέλλον τους, ωστόσο αρκετοί εξ αυτών δήλωσαν ότι είναι πολύ καλοί στο να γράφουν έκθεση, ενώ μέσα από τις ερωτήσεις και τις απορίες τους, φάνηκε να ενδιαφέρονται αρκετά για την δουλειά που γίνεται στον τοπικό τύπο….. γεγονός που αναπτέρωσε τις ελπίδες μας, πως ίσως στο μέλλον κάποια από αυτά τα παιδιά θελήσουν να γίνουν δημοσιογράφοι.

Η «Πρώτη» αποχαιρέτησε τους λιλιπούτιους φίλους της, με την ελπίδα ότι πολύ σύντομα να βρεθούμε και πάλι, προβάλλοντας τις δράσεις του σχολείου τους!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ