Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΣύλλογος γονέων και κηδεμόνων 6ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου:Εκδρομή «ανάσα» στα Καλάβρυτα

Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων 6ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου:Εκδρομή «ανάσα» στα Καλάβρυτα

Διοργάνωσε ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου

Την ευκαιρία να επισκεφτούν τα Καλάβρυτα και να  θαυμάσουν από κοντά τις σπάνιες φυσικές ομορφιές,  αλλά και την πλούσια ιστορία της περιοχής, είχαν  πολλοί  μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου, που συνοδεύονταν από γονείς και κηδεμόνες τους.

Την όμορφη εκδρομή διοργάνωσε με επιτυχία ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου και περιλάμβανε επισκέψεις  το Μέγα Σπήλαιο που είναι ένα από τα σπουδαιότερα προσκυνήματα της Ορθοδοξίας στον Ελληνικό χώρο και  χτισμένο κυριολεκτικά μέσα στα βράχια, στο ιστορικό  μουσείο  των Καλαβρύτων, στον τόπο εκτέλεσης των Ελλήνων από τους Γερμανούς κατά τη διάρκεια της Κατοχής κ.α.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκαναν σε όσους δεν είχαν επισκεφτεί την περιοχή οι φρικτές λεπτομέρειες  γύρω από τη  Σφαγή των Καλαβρύτων, κατά την οποία στις 13 Δεκεμβρίου του 1943 εκτελέστηκαν 677 άμαχοι και πυρπολήθηκαν περίπου 1.000 σπίτια σε πάνω από 50 χωριά.

Μάλιστα οι μαθητές και οι σύνοδοί τους ενημερώθηκαν  από «πρώτο χέρι» για  τα α συγκλονιστικά γεγονότα της φρικτής εκείνης περιόδου, με άφθονο  οπτικό  υλικό από την ζωή τότε στην ιδιαίτερα αναπτυγμένη πόλη και τους ανθρώπους που δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ από του ναζί.

Αξίζει να τονιστεί πως ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε  στους εκδρομείς  από τον Πύργο η μεγάλη τουριστική ανάπτυξη που παρουσιάζουν τα Καλάβρυτα, με αποτέλεσμα να έχουν καταστεί πόλος έλξης για πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ