Αποχώρησε η Τριανταφυλλιά Νιάρχου από το «τιμόνι» του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλίδονας: «Φτάσαμε στο τέλος της διαδρομής…»

Κατέστησε το χώρο του Βαρκό σε σημείο αναφοράς για όλη την Ελλάδα      
Μετά από 22 χρόνια συνεχούς  και σημαντικής προσφοράς στον τομέα του πολιτισμού (και όχι μόνο), η Τριανταφυλλιά Νιάρχου αποχώρησε από το «τιμόνι» του ιδιαίτερα δραστήριου  Πολιτιστικού  Συλλόγου Καλίδονας “Σάρενα”. Η παρουσία της κ. Νιάρχου όλα αυτά τα χρόνια (από το 2000) στην προεδρεία του Συλλόγου, κατέστησε το χώρο του Βαρκό Καλίδονας ως σημείο αναφοράς για όλη την Ελλάδα, αφού από εκεί «παρέλασαν»  τα κορυφαία ονόματα της παραδοσιακής και λαϊκής  μουσικής. Αξέχαστα είναι τα γλέντια, αλλά και οι υπόλοιπες εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στην Καλίδονα, μέχρι και την έλευση του κορωνοϊού, που τα τελευταία χρόνια άλλαξε  τις  συνήθειες  όλων  των ανθρώπων σε παγκόσμια κλίμακα. Ταυτόχρονα η δημιουργία  του Λαογραφικού Μουσείου, με τα εξαιρετικά εκθέματα από την ευρύτερη περιοχή, όπως και οι υπόλοιπες δράσεις (θερινές προβολές, αφιερώματα, εθνικές εορτές κλπ.), κατέστησαν την Καλίδονα ως πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες, που στο Σύλλογο βλέπουν ένα ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας μας. Επίσης  καίριες ήταν οι παρεμβάσεις  της Επίτιμης –πλέον- προέδρου και σε διάφορα προβλήματα  που προέκυπταν στην περιοχή, όπως λ.χ. οι ζημιές από τ’ ακραία καιρικά φαινόμενα στο χώρο διεξαγωγής των εκδηλώσεων και οι πτώσεις των βράχων στο εκκλησάκι της Παναγίας, που είχαν σαν αποτέλεσμα να  σταματήσει  η λειτουργία του…


  «Λες και ήταν χθες»   Σε ανάρτησή της η κ. Νιάρχου, αναφορικά με τα 22 χρόνια ενασχόλησης στον Πολιτιστικό Σύλλογο, από τη θέση της προέδρου, αναφέρει τα εξής:
  «2000 έως 2022!! 22 Χρόνια και νιώθω λες και ήταν χθες!! 22 χρόνια γεμάτα με αναμνήσεις ευχάριστες και δυσάρεστες!! 22 χρόνια γεμάτα ανιδιοτέλεια, προσφορά και εθελοντισμό!! 22 χρόνια αγώνων και διεκδικήσεων για το χωριό μου, τον τόπο που γεννήθηκα!!! 22 χρόνια και θα συνεχίσω να έχω την ίδια αγάπη για την Καλίδονα. 22 χρόνια, οι συμπατριώτες μου και μέλη του Συλλόγου έδειξαν απεριόριστη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου, τιμώντας με την παρουσία τους σε κάθε Γενική Συνέλευση με πλήρη απαρτία. Ποτέ δεν χρειάστηκε να ακυρωθεί κάποια γενική συνέλευση και να επαναληφθεί. Στις εκλογικές αναμετρήσεις – με ευγνωμοσύνη αναφέρω – πως εκλεγόμουν συνεχώς με πλειοψηφία. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, όμως, και αποχωρώ με ήσυχη και καθαρή τη συνείδησή μου, ότι τίμησα την ψήφο τους και τους εκπροσώπησα παντού χωρίς να υπολογίζω κανένα κόστος. Πάνω από όλους και όλα το χωριό μου. Όταν οι στόχοι, που έβαζα, είχαν καλά αποτέλεσμα, εισέπραττα την εκτίμηση τους και την ηθική τους στήριξη. Έπαιρνα δύναμη και κουράγιο και με αυτά πορευόμουνα. Στο ταξίδι αυτό ανεβήκαμε πολλοί στο τρένο, όμως κατά τη διάρκεια της διαδρομής άρχισαν και μερικοί κατέβαιναν . Το τρένο συνεχίστηκε και φτάσαμε στο τέλος της διαδρομής, με επιβάτες που είχαν τα ίδια αισθήματα, τις ίδιες αγωνίες και τα ίδια ενδιαφέροντα για το χωριό μας. Όλους αυτούς τους ευγνωμονώ. Στάθηκαν δίπλα μου, δημιουργήσαμε μια υποδομή, την οποία και παραδίδουμε στο νέο ΔΣ με την ευχή να προστατευτεί και να μεταβιβαστεί για τις επόμενες γενιές. Όσο για αυτούς που κατέβηκαν από τη διαδρομή, γιατί δεν εξυπηρετήθηκαν τα προσωπικά τους συμφέροντα, με δίδαξαν πολλά, με προβλημάτισαν, έγινα καλύτερη και με τη σειρά τους και αυτούς τους ευχαριστώ. Η χθεσινή Γενική Συνέλευση με φόρτισε συναισθηματικά. Έκανα τον απολογισμό των πεπραγμένων μου για όλα αυτά τα 22 χρόνια. Αφού τελείωσα με πρόταση του Προεδρείου της ΓΣ, με ανακήρυξαν Επίτιμο Πρόεδρο του Συλλόγου μας ομόφωνα. Η συγκίνηση μου έντονη… Μου ήρθαν στον νου πολλά περιστατικά, τα οποία έθιγαν την αξιοπρέπειά μου, αλλά ποτέ δεν ζήτησα εξηγήσεις. Αυτά ήταν αγκάθια στα πόδια μου.. Τα έβγαζα και προχωρούσα. Μετά τη χθεσινή απόφαση της ΓΣ , που λόγω του Πάσχα ήταν παρόντες και φίλοι της Καλίδονας που παρακολούθησαν τις διαδικασίες, με γέμισαν με ψυχική δύναμη, η οποία θα αποτελέσει το εφαλτήριο για να συνεχίσω να τα προσπερνάω και να σταθώ δίπλα στο νέο ΔΣ, προσφέροντας τις γνώσεις που με την εμπειρία μου έχω αποκτήσει. Αρκεί να μου το ζητούν. Ένα μικρό άλμπουμ αφιερωμένο σε όλους που με στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια και δημιουργήσαμε για τις επόμενες γενιές. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που μου δώσατε την ευκαιρία και αξιοποίησα τις ιδέες του μυαλού μου για το συμφέρον του χωριού μας. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που με κάνατε καλύτερο άνθρωπο….. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ …..εύχομαι τα καλύτερα για όλους σας…»

<<ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ: Η ψυχή ξέρει πολύ καλά τι κάνει, πως έχει να δώσει λόγο στα πατρικά χώματα κι ας κάνει πολλές φορές πως το ξεχνάει…>>

ΚΑΛΙΔΟΝΑ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022!!

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ