Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΚοντά στις οικογένειες από την Ουκρανία βρέθηκε ο δήμαρχος Πύργου

Κοντά στις οικογένειες από την Ουκρανία βρέθηκε ο δήμαρχος Πύργου

Φιλοξενούνται στο «Χαμόγελο του Παιδιού» στη Βροχίτσα

Τα παιδιά με τις μητέρες που έφτασαν το απόγευμα της Δευτέρας στο σπίτι του «Χαμόγελου του Παιδιού» στη Βροχίτσα, από την εμπόλεμη Ουκρανία, καλωσόρισε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.

Ο κ. Αντωνακόπουλος, συνοδευόμενος από τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου Γιώργο Καραστέργιο, έφτασε νωρίς το απόγευμα στη δομή φιλοξενίας για να υποδεχτεί με τους ανθρώπους του Οργανισμού, τις μητέρες και τα παιδιά που θα παραμείνουν στο σπίτι για όσο διάστημα χρειαστεί.

Πάντα στο πλευρό του «Χαμόγελου του Παιδιού» ο δήμαρχος Πύργου, μίλησε από καρδιάς και τόνισε ότι η δημοτική αρχή θα είναι δίπλα τους σε ότι χρειαστούν για να γίνει η παραμονή τους στην περιοχή μας, όσο το δυνατό πιο ευχάριστη και τα παιδιά να ξεφύγουν από τον εφιάλτη του πολέμου που σημαδεύει τις παιδικές τους ψυχές.

Ο δήμαρχος Πύργου αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο που επιτελεί το «Χαμόγελο του Παιδιού» και υπογράμμισε ότι η δημοτική αρχή βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό του Οργανισμού που δίνει καθημερινά μάχη για όλα τα παιδιά της χώρας.

Και τώρα, δε θα μπορούσε να μην ανταποκριθεί στο κοινό αίσθημα, συμμεριζόμενος τη φρίκη που βιώνουν τα παιδιά όπως κι οι οικογένειες, που αυτή τη στιγμή υποφέρουν εξαιτίας του πολέμου, προσφέροντας με κάθε δυνατό τρόπο άμεση στήριξη.

Τις πέντε μητέρες και 6 παιδιά στο σύνολο, που έφτασαν, υποδέχτηκαν το μέλος του Οργανισμού Γιάννης Λαμπρόπουλος, η υπεύθυνη της δομής και κοινωνική λειτουργός Ειρήνη Λαμπροπούλου, η Κατερίνα Λιακοπούλου (κοινωνική λειτουργός) και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Βροχίτσας Αντώνης Κατελούζος.

Για την ομαλή προσαρμογή των παιδιών και των μητέρων τους στα νέα δεδομένα της ζωής τους, παίζουν καταλυτικό ρόλο δύο πολύ καλοί φίλοι του «Χαμόγελου του παιδιού», ο κ. Αρτέμης και η Ναταλία Κλουζμένκο, από την Ουκρανία, που ζουν και δραστηριοποιούνται χρόνια στον Πύργο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ