Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΈφυγε από τη ζωή η γιαγιά «σύμβολο» από τη Νέα Φιγαλεία

Έφυγε από τη ζωή η γιαγιά «σύμβολο» από τη Νέα Φιγαλεία

Στα 96 της χρόνια έφυγε από τη ζωή, ανήμερα της Μεγάλης Τρίτης, η γιαγιά που αποτέλεσε σύμβολο για την αγρότισσα μάνα σε όλη την Ελλάδα, Αιμηλία Αθανασοπούλου από τη Νέα Φιγαλεια.  

Η Αγρότισσα Μάνα, γιαγιά Αιμιλία γεννήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1920 στη Νέα Φιγαλεία Ολυμπίας, κοινός γνωστή ως Ζούρτσα κεφαλοχώρι της Πελοποννήσου, αγαπημένο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Εκεί μεγάλωσε, ασχολήθηκε από μικρή με την αγροτική παραγωγή. Κατάφερε να αποκτήσει 4 παιδιά με τον άνδρα της, Αθανάσιο. Περνώντας όμως τα χρόνια ερχόντουσαν δύσκολες μέρες, με την γιαγιά Αιμηλία να χάνει 3 από τα 4 παιδιά της, την αδελφή της, το σύζυγό της, το γαμπρό της και άλλα μέλη της οικογένειάς της. Πέρασε τον πόλεμο του 1940 βοηθώντας τους Έλληνες της Ζούρτσας, πέρασε δικτατορία, κακουχίες, πείνα και όμως αντιστέκονταν σθεναρά μέχρι τη τελευταία μέρα.  

Η γιαγιά Αιμηλία έγινε ευρέως γνωστή και διάσημη πριν από λίγα χρόνια όταν σε ηλικία 92 ετών την απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός χαμογελαστή να μαζεύει ελιές στο κτήμα της παρέα με τα εγγόνια της.  

Οι φωτογραφίες αμέσως έγιναν VIRAL ενώ για αυτή έγραψαν μεγάλες εφημερίδες στη χώρα ενώ ασχολήθηκαν μαζί της και τηλεοπτικά δίκτυα.  Αξίζει να σημειωθεί πως αφιερώματα και άρθρα έγραψα και ηλεκτρονικές εφημερίδες σε Αυστραλία, Καναδά, ΗΠΑ, Κύπρο κ.α

Οι προβολές των φωτογραφιών της στη σελίδα του facebook ”Ζωή στο Χωριό 400.000 μέλη” ξεπερνούν κατά πολύ δεκάδες άλλες ενώ έως σήμερα οι αντιδράσεις σύμφωνα με τις μετρήσεις ξεπερνάνε τα: 150.000 Likes τις 8.000 Κοινοποιήσεις και τα 14.000 Σχόλια με τον κόσμο σε Ελλάδα και εξωτερικό να επευφημεί & να συγχαίρει τη γιαγιά Αιμηλία, άλλοι να νοσταλγούν τη ζωή στο χωριό και άλλοι να θαυμάζουν τις όμορφες αληθινές στιγμές που μόνο η Ελλάδα προσφέρει.  

Η εξόδιος ακολουθία της θα ψαλεί στην Ι.Μ Κοιμήσεως Θεοτόκου – Μοναστήρι Ζούρτσας τη Μεγάλη Τετάρτη στις 11:00πμ 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ