Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΜε λαμπρότητα οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στην Αρχαία Ολυμπία: Τίμησαν τους...

Με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στην Αρχαία Ολυμπία: Τίμησαν τους ήρωες του 1821

Με λαμπρότητα και εθνική υπερηφάνεια, γιορτάστηκε η 201η επέτειος της Εθνεγερσίας της 25ης Μαρτίου 1821 στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, με εκδηλώσεις τιμής και μνήμης.

Επίκεντρο των εκδηλώσεων ήταν η έδρα του Δήμου, όπου χθες το  πρωί εψάλη η Δοξολογία στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η εκπαιδευτικός του Γυμνασίου Αρχαίας Ολυμπίας, κα Ευγενία Καλογέρου. Μετά τη Δοξολογία ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και εν συνεχεία η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Ολύμπιου πεσόντος στην Αλβανία ταγματάρχη Πραξιτέλη Κονδύλη.

Στεφάνια κατατέθηκαν από την παριστάμενη Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας κα Μαρία Μπίλια, τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο, τον Επικεφαλής της β΄ Ελάσσονος Μειοψηφίας του Δ.Σ. κ. Γιώργο Γεωργούλη, το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας κα Ιωάννα Παναγοπούλου, τον εκπρόσωπο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Επαμεινώνδα Γαλάνη, τον Υποδιοικητή του Αστυνομικού Τμήματος κ. Γιάννη Πετρόπουλο, τον Εθελοντή Πυροσβέστη κ. Χρήστο Νάνο που εκπροσώπησε την ευρισκόμενη σε επιχειρησιακή αποστολή Π.Υ. και από μαθητές του Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου Αρχαίας Ολυμπίας. Το «παρών» έδωσαν επίσης ο πρώην Δήμαρχος κ. Γιώργος Αηδόνης, ο Αντιδήμαρχος κ. Φώτης Κωσταριάς, εκπρόσωποι φορέων, κ.α. Ακολούθησε η μαθητική παρέλαση στον κεντρικό δρόμο της Αρχαίας Ολυμπίας παρουσία εκατοντάδων δημοτών και επισκεπτών.

Στη Δίβρη

Στη Δ.Ε. Λαμπείας (Δίβρη) τον Δήμο εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Αρβανίτης ο οποίος κατέθεσε στεφάνι, ενώ έγινε εκφώνηση πανηγυρικού από την Δ/ντρια του Γυμνασίου & Λυκειακών Τάξεων Λαμπείας, κα Νεκταρία Κουτσοπούλου. Στεφάνια κατέθεσαν επίσης ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Γιώργος Αβράμης, η εκπρόσωπος του Συλλόγου Διβριωτών Αθήνας κα Λίτσα Αβράμη, εκ μέρους του Αστυνομικού Σταθμού ο κ. Ιωάννης Γιαννακόπουλος, καθώς και τα σχολεία της Δ.Ε., που συμμετείχαν στην παρέλαση και εν συνεχεία σε παραδοσιακούς χορούς στην πλατεία.

Στη Φολόη

Αντίστοιχες εκδηλώσεις έγιναν στις έδρες όλων των Δημοτικών Ενοτήτων. Στη Δ.Ε. Φολόης (Λάλα) τον Δήμο εκπροσώπησε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιάννης Αλεξανδρόπουλος, που κατέθεσε και στεφάνι, ενώ τον πανηγυρικό εκφώνησε ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου κ. Χρυσοβαλάντης Δημητρόπουλος. Παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις ο πρώην Δήμαρχος κ. Ευθύμιος Κοτζάς, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Άρης Παναγιωτόπουλος, εκπρόσωποι φορέων, ενώ στεφάνια κατέθεσαν, ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Νίκος Νικολακόπουλος, καθώς και τα σχολεία της Δ.Ε. που συμμετείχαν στην παρέλαση.

Στο Πανόπουλο

Τέλος στη Δ.Ε. Λασιώνος (Πανόπουλο) τον Δήμο εκπροσώπησε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Λύσανδρος Παναγόπουλος που κατέθεσε και στεφάνι, ενώ η Εκπαιδευτικός κα Νικολία Μεσσήνη εκφώνησε τον πανηγυρικό. Στεφάνια επίσης κατέθεσαν ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αντρωνίου κ. Γιώργος Μπαντούνας και τα σχολεία της Δ.Ε. (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο) που έκαναν και την παρέλαση.

Να σημειωθεί ότι ανάλογο ήταν το κλίμα και στις Κοινότητες του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, ιδίως στις μεγάλες, όπου τον Δήμο εκπροσώπησαν και κατέθεσαν στεφάνι: στο Πελόπιο ο Αντιδήμαρχος – αναπληρωτής Δημάρχου κ. Γιώργος Γεωργακόπουλος, η Πρόεδρος της ΚΕΔΑΟ κα Ρόη Αντωνοπούλου, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Νίκος Μαρούντας, στο Βασιλάκι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σωτήρης Παπαηλιού, στο Χελιδόνι ο Δημοτικός Σύμβουλος – πρώην Αντιδήμαρχος κ. Χάρης Σπηλιόπουλος.

Από τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στην Ολυμπία

(φωτογραφίες Δ. Παπαϊωάννου).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ