Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΔήμος Ήλιδας: Με μεγαλοπρέπεια η παρέλαση στην Αμαλιάδα

Δήμος Ήλιδας: Με μεγαλοπρέπεια η παρέλαση στην Αμαλιάδα

Με επισημότητα και κάθε μεγαλοπρέπεια γιόρτασε η Αμαλιάδα της Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Στις 10 το πρωί τελέστηκε η επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου, ενώ λίγη ώρα τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου ακολούθησαν οι καταθέσεις των στεφάνων.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την μεγαλοπρεπή παρέλαση των μαθητών και των φορέων της πόλης στις οδούς Καλαβρύτων και Φιλικής Εταιρείας. Στην παρέλαση συμμετείχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των παιδικών σταθμών, των νηπιαγωγείων, της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Σύλλογος Φίλων Παραδοσιακού Τραγουδιού «Ο Μωριάς», ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Οι Ρίζες» και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Περιφερειακό τμήμα Αμαλιάδας, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών).

Στην Πηνεία

Με ιδιαίτερη τιμή πραγματοποιήθηκε η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 στην Δημοτική Ενότητα Πηνείας. Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας στις τοπικές κοινότητες Σιμοπούλου και Εφύρας τελέστηκε δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στα μνημεία των ΗΡΩΩΝ. Στην Τ.Κ. Σιμοπούλου έγινε κατάθεση στεφάνων από τους. Αντιδημάρχους κ.κ Παπαδόπουλο Βασίλη και Γεωργόπουλο Αθανάσιο, από τον Πρόεδρο της ΤΚ Σιμοπούλου κ. Λεωνιδόπουλο Θεόδωρο  και από τούς μαθητές του Λυκείου και του Δημοτικού Σχολείου Σιμοπούλου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η μαθήτρια της Γ Λυκείου Καραμπάτση Μαρία. Στην συνέχεια ακολούθησε η μαθητική παρέλαση στην πλατεία Σιμοπούλου όπου χειροκροτήθηκαν από τούς γονείς και κατοίκους της Πηνείας.

Φωτογραφίες: Kristo Defrim Hasa

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ