Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΣύσκεψη υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλο: Προβληματισμός για το έργο...

Σύσκεψη υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλο: Προβληματισμός για το έργο της μεταφοράς μαθητών, από την αύξηση της τιμής των υγρών καυσίμων

Τα προβλήματα που έχει προκαλέσει στο έργο της μεταφοράς μαθητών η ανατίμηση των υγρών καυσίμων, κυρίως στο θέμα της αποζημίωσης των μεταφορέων, τέθηκαν στη σύσκεψη που συγκάλεσε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, με τους εκπροσώπους των Σωματείων Ταξί από όλη την Ηλεία.

   Κατά την διάρκεια της σύσκεψης με τους εκπροσώπους των εταιρειών «Αριστοτέλης ΕΠΕ» και «Ολυμπιακή Ένωση», της Κοινοπραξίας Αυτοκινητιστών Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, του Μεταφορικού Τουριστικού Συνεταιρισμού «ΛΑΠΙΘΑΣ» και του Σωματείου Ταξί Αρχαίας Ολυμπίας, στην οποία συμμετείχε και ο Προϊστάμενος Τμ. Παιδείας της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε Ηλείας Δημήτρης Παπαδημητρίου,  ο κ. Γιαννόπουλος, αναγνώρισε το πρόβλημα που έχει ανακύψει από την ανατίμηση, καθώς και την οικονομική πίεση που δημιουργεί στους επαγγελματίες αυτοκινητιστές, πλην όμως, εξήγησε πως, το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τις συμβάσεις μεταφοράς των μαθητών με ταξί – οι όροι των οποίων καθορίζονται από το κεντρικό Κράτος – δεν δίνει τη δυνατότητα αναπροσαρμογής του ποσού αποζημίωσης σε τέτοιες περιπτώσεις. Συμπλήρωσε ωστόσο ότι στις τελευταίες προσκλήσεις για τις παρατάσεις του έργου μεταφοράς, έχει υπάρξει αναπροσαρμογή στην τιμή, σε σύγκριση με την αρχική προκήρυξη. Παράλληλα, γνωστοποίησε την απόφαση της Περιφερειακής Αρχής, στον σχεδιασμό του  νέου έργου μεταφοράς, για την επόμενη σχολική χρονιά, να υπάρξει διαφορετικός προγραμματισμός και αναπροσαρμογή του ύψους της αποζημίωσης, ανάλογα και με την διαμορφωθείσα τιμή των καυσίμων.

   Επιπρόσθετα, κατά την συζήτηση και άλλων θεμάτων που αφορούν στη μεταφορά, από την πλευρά των αυτοκινητιστών, τέθηκαν και ζητήματα που αφορούν στη μη εκτέλεση δρομολογίων, χωρίς δική τους υπαιτιότητα. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης χαρακτήρισε δίκαιο το αίτημά τους για την προσθήκη επιμέρους όρων στις συμβάσεις, για καταβολή του μισθώματος σε κάποιες περιπτώσεις (π.χ καταλήψεις σχολείων) και δεσμεύτηκε, με τη συνεργασία και των αρμόδιων υπηρεσιών,  να εξεταστούν οι δυνατότητες  που μπορεί να υπάρξουν προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό και άλλα θέματα, θα αποτελέσουν αντικείμενο της ευρείας σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί πριν την έναρξη του καλοκαιριού, για το σχεδιασμό των νέων μαθητικών δρομολογίων, με τη συμμετοχή και συνεργασία και των ιδίων των αυτοκινητιστών. Άλλωστε, κοινός στόχος – όπως επισημάνθηκε – είναι η ασφαλής και έγκαιρη μεταφορά των μαθητών, με ταυτόχρονη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ