Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΕπιστολή Δημάκη προς Λέκκα: Ξυπνούν μνήμες των σεισμών του 2019 στην Ανδραβίδα

Επιστολή Δημάκη προς Λέκκα: Ξυπνούν μνήμες των σεισμών του 2019 στην Ανδραβίδα

Το εφιαλτικό φαινόμενο των μικρής ισχύος αλλά συνεχόμενων σεισμικών δονήσεων στην Ανδραβίδα, φαίνεται πως έχει ξεκινήσει και πάλι, φέρνοντας στο μυαλό όλων την καταστροφή που βίωσε η πόλη τον Μάιο του 2019.

Ο ενεργός πολίτης της Ανδραβίδας Νίκος Δημάκης πήρε την πρωτοβουλία και ενημέρωσε με επιστολή του για το θέμα τον Πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας Δρ. Ευθύμη Λέκκα, ο οποίος μάλιστα του απάντησε πως έλαβε γνώση επί του θέματος.

Η επιστολή του Νίκου Δημάκη έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε Καθηγητά, κ Λέκκα,

νιώθω ιδιαίτερη χαρά και τιμή που επικοινωνώ μαζί σας. Ονομάζομαι Δημάκης Νικόλαος, είμαι μόνιμος κάτοικος Ανδραβίδας του Ν. Ηλείας και επικοινωνώ μαζί σας, στα πλαίσια της έντονης δραστηριότητάς μου, ως Ενεργού Πολίτη.

Έχω και στο πρόσφατο παρελθόν επικοινωνήσει μαζί σας, αφενός για να σας καταστήσω γνωστή, την ύπαρξη στην Ανδραβίδα μιας μικρής λίμνης με την ονομασία ΕΒΥΘΟΣ, που ίσως αξίζει να διερευνηθεί επιστημονικά από εσάς και την ομάδα σας (είμαστε σε επαφή για το συγκεκριμένο θέμα), και επίσης είμαι αυτός, που τον Μάιο του 2019, με χειρόγραφη τότε επιστολή μου (Αίτημα) μέσω Φαξ, σας είχα ενημερώσει πρώτος (πρίν ακόμη σας ενημερώσουν οι αυτοδιοικητικές αρχές), για το σεισμικό φαινόμενο που ήταν σε εξέλιξη και που τελικά είχε ως αποτέλεσμα στην κορύφωση του, τον καταστροφικό σεισμό στις 21 Μαΐου, με τα γνωστά δυσάρεστα αποτελέσματα. Το αίτημα μου, το είχα αποστείλει στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Διεύθυνση Σχεδιασμού Εκτάκτων Αναγκών, στις 13/5/2019 και είχε λάβει Αριθμό Πρωτοκόλλου 3508(14/5/2019)με τον χαρακτηρισμό ΕΠΕΙΓΟΝ και το οποίο βεβαίως αξίζει να αναφέρω ότι είχε αποσταλεί και στον ΟΑΣΠ (Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού &Προστασίας). Συνημμένα και προς απόδειξη, ακολουθούν τα έγγραφα αυτά. Βεβαίως των εγγράφων, είχαν προηγηθεί αρκετά τηλεφωνήματα μου στις ανωτέρω αρμόδιες υπηρεσίες καθώς και στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, προς ενημέρωση τους και σε μια προσπάθεια για την άμεση κινητοποίηση τους.

Σκοπός της σημερινής επικοινωνίας είναι, να σας ενημερώσω για την παρουσίαση επανάληψης τις τελευταίες μέρες, του εν λόγω εντονότατου τοπικού σεισμικού φαινομένου. Άλλωστε μετά τον μεγάλο σεισμό, μας είχατε επισκεφτεί ο ίδιος, για να δείτε από κοντά τα δεδομένα και να συνομιλήσετε μαζί μας. Θεωρώ τόσο σκόπιμο, όσο και χρήσιμο να σας θυμίσω, ότι και πριν τον καταστροφικό σεισμό στις 21 Μαΐου του 2019, και για περίπου 2-3 μήνες, η γη της Ανδραβίδας εσείετο συχνά πυκνά, με έναν ιδιαίτερο και ξεχωριστό τρόπο, που αρκετές φορές μάλιστα, ήταν και αρκετά τρομακτικός, ακόμη και για τους πιο ψύχραιμους κατοίκους. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και σήμερα λοιπόν, αξιότιμε κύριε Καθηγητά, και γι’αυτό νιώθω την ανάγκη να σας ενημερώσω, μήπως και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας, θα πρέπει να συντονίσετε κάποιους μηχανισμούς με σκοπό την παρακολούθηση του φαινομένου, που προφανώς είναι σε εξέλιξη.

Σας ευχαριστώ θερμότατα εκ των προτέρων και παραμένω με μεγάλη χαρά στην διάθεση σας, για οποιαδήποτε επιπλέον διευκρίνηση, ή χρήσιμη πληροφορία. Με βαθύτατη εκτίμηση.

ΔΗΜΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ