Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΈντονη αντίδραση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων: «Τα παιδιά του 2ου δημοτικού...

Έντονη αντίδραση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων: «Τα παιδιά του 2ου δημοτικού Πύργου δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού»

Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολειού Πύργου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 11:00 το πρωί, με θέμα την ακαταλληλότητα των αιθουσών του 1ου ορόφου του κεντρικού κτιρίου και λήψη απόφασης για την δια ζώσης διδασκαλία των μαθητών σε ασφαλείς αίθουσες μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης, την ακαταλληλότητα του προαυλίου των λυόμεμενων, τα λοιπά κατασκευαστικά προβλήματα που έχουν εντοπιστεί κ.α.

Ειδικότερα όσο αφορά την λειτουργία των αιθουσών του πρώτου ορόφου, με απόφαση Διευθυντή και την απόλυτη υποστήριξη του Δ.Σ. του Συλλόγου, από την Τρίτη 08.03.2022 έχει ανασταλεί η διά ζώσης εκπαίδευση των τμημάτων που βρίσκονται στις αίθουσες του 1ου ορόφου (σύνολο 5 αίθουσες & 1 η αίθουσα πληροφορικής) καθώς κρίθηκαν ακατάλληλες λόγω πλημμυρικών φαινομένων που προκαλούνται από την ανεπαρκή στεγάνωση της ταράτσας. Δυστυχώς το πρόβλημα αυτό προϋπήρχε με σοβάδες να πέφτουν κατά τακτά διαστήματα. Παρά τα αιτήματα των διευθυντών αλλά και του Συλλόγου ποτέ δεν ανταποκρίθηκαν οι αρμόδιοι στο να φτιαχτεί σωστά η μόνωση στην ταράτσα. Σε κάθε βροχόπτωση υπάρχουν μόνιμα 2 ή και 3 κουβάδες που συλλέγουν τα νερά που στάζουν ενώ τα φαινόμενα σοβαρής διάβρωσης σε ταβάνια και τοίχους είναι ορατά δίχως να  μας εξασφαλίζει κανείς τι θα μας επιφυλάξουν ανά πάσα ώρα και στιγμή. Ως εκ τούτου και επειδή όλο αυτό το διάστημα μας εμπαίζουν δίχως να μας δίνει κανείς ΒΕΒΑΙΩΣΗ για την ασφάλεια των παιδιών μας σε αυτές τις τάξεις ΖΗΤΑΜΕ την άμεσα έναρξη εργασιών από τον εργολάβο του έργου και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τους αρμόδιους του Δήμου να μας βρουν  αίθουσες ασφαλείς έως ότου ολοκληρωθούν ΟΡΙΣΤΙΚΑ και στο ΣΥΝΟΛΟ οι εργασίες αποκατάστασης στην ταράτσα. Τα παιδιά μας έχουν δικαίωμα στην ασφαλή δια ζώσης εκπαίδευση και ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ να γίνουμε μάρτυρες ούτε θεατές όπως οι γονείς των μαθητών του 4ου Δ. Σχολείου Πυλαίας που κατέρρευσε η οροφή με τη δασκάλα να σώζει τα παιδιά την τελευταία στιγμή. ΟΥΤΕ η τηλεκπαίδευση είναι λύση τη στιγμή που τα τελευταία 2 χρόνια τα παιδιά μας έχουν περάσει δεκάδες ώρες τηλεκπαίδευσης λόγω της πανδημίας.

Για το προαύλιο των λυομένων γίνεται ήδη από τον 09/2020 μία τιτάνια προσπάθεια από γονείς και το Δ.Σ. του Συλλόγου για να στρωθεί με υλικό κατάλληλο για την ασφάλεια των παιδιών. Από τότε ακούμε μόνο ”ΘΑ”, με ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ που κανείς δεν τηρεί και μία όψη προαυλίου άκρως ακατάλληλη για τα παιδιά μας, το οποίο τους χειμερινούς μήνες μετατρέπεται σε μία λίμνη λάσπης.

 “Τα παιδιά του 2ου δημοτικού δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού”» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ