Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΗλεία: Ισχυρός παγετός σε πολλές περιοχές του Νομού

Ηλεία: Ισχυρός παγετός σε πολλές περιοχές του Νομού

Ισχυρός παγετός σημειώθηκε το πρωί σε πολλές περιοχές της Ηλείας με τον υδράργυρο να πέφτει υπό το μηδέν.  Ειδικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία από τον Θοδωρή Κονδύλη -MSc Φυσικών Καταστροφών και Κρίσεων -Edu Μετεωρολογία και Κλιματική Αλλαγή – διαχειριστή του iliakairos «Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και ισχυρός παγετός σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής 14 Ιανουαρίου 2022 στην Ηλεία.

Ειδικότερα, ιδανικές συνθήκες παγετού ακτινοβολίας σε συνδυασμό με την έλευση ψυχρών αερίων μαζών του τελευταίου 48ώρου, έδωσαν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που πλησίασαν τους -5 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά. Με βάση το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Αστεροσκοπείου Αθηνών η χαμηλότερη θερμοκρασία σημειώθηκε στην Ωλένη με -4,7 βαθμούς στις 8:00 πρωινή. Είναι εξίσου σημαντικό να επισημανθεί, ότι η θερμοκρασία κυμαίνεται με αρνητικό πρόσημο από το βράδυ της Πέμπτης 13/1 22:20, ουσιαστικά για 10 συνεχείς ώρες, ενώ αυτή την ώρα (08:45) που γράφεται η αναφορά ο υδράργυρος παραμένει σε συνθήκες παγετού (-3) και πιθανότατα να παραμείνει (<0) μέχρι και τις 10:00 πρωινή. (12 ώρες).

Στα υπόλοιπα ορεινά, η θερμοκρασία που καταγράφηκε ήταν στους -3, όπως και στις πεδινές περιοχές του Ηλειακού κάμπου, με περίπου 6 ώρες διάρκεια φαινομένου.

Θα παραμείνει ο παγετός το Σαββατοκύριακο,  με -2 με -3 βαθμούς Κελσίου».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ