Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΑπό τον Δήμο Πύργου στα γραφεία της Πολιτικής Προστασίας στην Αγία Βαρβάρα:...

Από τον Δήμο Πύργου στα γραφεία της Πολιτικής Προστασίας στην Αγία Βαρβάρα: Σημαντική η ανταπόκριση για τη διεξαγωγή δωρεάν rapid test

Παν.  Αντωνακόπουλος: «Εύχομαι να κλείσει σύντομα ο κύκλος της αγωνίας και της νοσηρότητας»

Άμεση ήταν χθες η ανταπόκριση του κόσμου στην είδηση της διεξαγωγής δωρεάν rapidtest από τον Δήμο Πύργου, στα γραφεία της Πολιτικής Προστασίας στην Αγία Βαρβάρα (πρώην ΚΑΠΗ). Από την πρώτη κιόλας ημέρα της λειτουργίας του, μέχρι νωρίς το μεσημέρι πάνω από 50 δημότες ήδη είχαν προσέλθει στο σημείο για τη διενέργεια διαγνωστικού τεστ.

Το χώρο, που θα λειτουργεί καθημερινά (ώρες 09.00-14.00, πλην Σαββατοκύριακου), επισκέφτηκε και ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος προκειμένου να διαπιστώσει την άρτια οργάνωση της όλης διαδικασίας.

Παρόντες ήταν οι αντιδήμαρχοι Αντρέας Βγενόπουλος και Γιάννης Πλεμμένος, η προϊσταμένη της Πολιτικής Προστασίας Κική Διονυσοπούλου, καθώς και νοσηλεύτριες και προσωπικό των δομών «Βοήθεια στο σπίτι» και «Κέντρου Νεότητας». Η όλη δράση στηρίζεται από τον Ιατρικό Σύλλογο Ηλείας και τον Ερυθρό Σταυρό, μέλη του οποίου ήταν από νωρίς στο σημείο για να συνδράμουν με κάθε τρόπο.

Σημαντική προσφορά

«Είναι μια σημαντική προσφορά στους συμπολίτες μας σε μια δύσκολη περίοδο, όπου και το κράτος χρειάζεται την στήριξη της αυτοδιοίκησης και οργανώσεων κοινωνικού χαρακτήρα δήλωσε  ο κ. Αντωνακόπουλος και συμπλήρωσε:

«Κλιμάκιο του Δήμου Πύργου αποτελούμενο από νοσηλευτές  σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό που στηρίζει την προσπάθεια με στελέχη του και τον Ιατρικό Σύλλογο με την επιστημονική του κάλυψη και στελέχη της Πολιτικής Προστασίας διενεργούν τον προληπτικό έλεγχο ανίχνευσης κορωνοϊού μέσω rapidtest. Είναι μια προσφορά του Δήμου Πύργου η δωρεάν εξέτασή τους, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας που προβλέπουν οι οδηγίες. Έχουμε προμηθευτεί αρκετές χιλιάδες τεστ, τροφοδοτήσαμε και τα σχολεία για να καλύψουν τυχόν ελλείψεις τους και να έχουν επάρκεια, ενώπλέον λειτουργεί και το σημείο διενέργειας δωρεάν rapidtestώστε έγκαιρα οι συμπολίτες μας να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο εύρημα της εξέτασης, και να παραπέμπονται σε περεταίρω δομές του συστήματος υγείας».

Ο δήμαρχος Πύργου ευχαρίστησε θερμά το προσωπικό του «Βοήθεια στο Σπίτι» και του «Κέντρου Κοινότητας»που δεν φείδονται προσπαθειών για ενίσχυση της δημόσιας υγείας, και συνεχάρη του αντιδημάρχους Αντρέα Βγενόπουλο και τον Γιάννη Πλεμμένο για όλη αυτή την οργάνωση, καθώς και το προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας. «Εύχομαι να κλείσει σύντομα ο κύκλος της αγωνίας και της νοσηρότητας. Ο μόνος σίγουρος δρόμος είναι η πρόληψη, ο εμβολιασμός και η έγκαιρη ανίχνευση κρουσμάτων» κατέληξε ο κ. Αντωνακόπουλος.

Ο κ. Βγενόπουλος με τη σειρά του δήλωσε: «Με αίσθημα ευθύνης και στο πλαίσιο της πρόληψης της αντιμετώπισης της πανδημίας και της μετάλλαξης Όμικρον, που πλέον υπάρχει μεγάλη διασπορά, ο Δήμος Πύργου προβαίνει στη δωρεάν χορήγηση rapidtest για όλους. Η Κοινωνική πρόνοια με το Κέντρο Κοινότητας και το Βοήθεια στο σπίτι, συμβάλλουμε τηρώντας με όλα τα πρωτόκολλα προστασίας».

–  Όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους.

–  Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την ασφάλεια του κοινού και υπό τις οδηγίες του αρμόδιου υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ