Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΑνάπλαση της οδού Κολοκοτρώνη: "Σημαντικό έργο αισθητικής αναβάθμισης"

Ανάπλαση της οδού Κολοκοτρώνη: “Σημαντικό έργο αισθητικής αναβάθμισης”

Άμεσα ξεκινούν τα έργα ανάδειξης του ιστορικού κέντρου της πόλης

Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Το 2022 θα είναι χρονιά υλοποίησης έργων»

Λίγο πριν τη λήξη του έτους, «έπεσαν» οι υπογραφές για το φιλόδοξο έργο ανάπλασης της οδού Κολοκοτρώνη που θα συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάδειξη της περιοχής του ιστορικού κέντρου της πόλης του Πύργου.

Ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών υποδέχτηκαν χθες  τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΑΤΕ» Αλέξιο Δηλάρη, η οποία θα εγκατασταθεί και θα ξεκινήσει το έργο «Λειτουργική αναμόρφωση οδού Κολοκοτρώνη και παράπλευρων οδών»,με την αρχή της νέας χρονιάς.

Το έργο,προϋπολογισμού 365.000 ευρώ, μετά και την έκπτωση που υπέβαλε ο ανάδοχος, χρηματοδοτούμενο από ιδίους πόρους (ΣΑΤΑ) αφορά την ανάπλαση της οδού Κολοκοτρώνη και των παράπλευρων οδών, τόσο προς την πλευρά του Αρχαιολογικού Μουσείου όσο και της κεντρικής πλατείας.  Ένα από τα βασικά στοιχεία του έργου είναι ότι θα ξηλωθεί όλη η άσφαλτος και θα αντικατασταθεί από κυβόλιθους, ενώ η οδός Κολοκοτρώνη θα μετατραπεί σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας.

Ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έκβαση του διαγωνισμού, συνεχάρη τον αναπληρωτή δήμαρχο Γιάννη Αργυρόπουλο και τις Τεχνικές υπηρεσίες του δήμου για την ολοκλήρωση των διαδικασιών και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον ανάδοχο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για έναν φερέγγυο κατασκευαστή.

«Η ανάπλαση της οδού Κολοκοτρώνη είναι ένα σημαντικό έργο αισθητικής αναβάθμισης γύρω από το ιστορικό κέντρο της πόλης και εκτιμώ ότι στο πλαίσιο της προβλεπόμενης νομοθεσίας πολύ σύντομα θα εγκατασταθούν τα μηχανήματα και θα ξεκινήσουν οι εργασίες» δήλωσε ο δήμαρχος Πύργου και συνέχισε: «Επίσης υπάρχει μια σειρά έργων που έχουν συμβασιοποιηθεί και μια σειρά από δημοπρασίες που ολοκληρώνονται. Το 2022 θα είναι χρονιά υλοποίησης έργων και όχι μόνο προγραμματισμού. Στα δύο δύσκολα χρόνια που είμαστε εδώ, χρόνια μνημονιακών κρίσεων και πανδημίας, έχουν γίνει πολλά. Αναλάβαμε να φτιάξουμε μελέτες και να θεραπεύσουμε αδυναμίες. Τα πιο μεγάλα έργα όμως ξεκινούν τώρα».

Ο κ. Αντωνακόπουλος, αναφέρθηκε σε μεγάλα έργα που έχουν ολοκληρωθεί ή είναι υπό κατασκευή αυτό το διάστημα και εξήγησε ότι οι όποιες καθυστερήσεις παρατηρούνται οφείλονται στην οικονομική δυσπραγία που υπάρχει στη χώρα, καθώς κανένα έργο ΕΣΠΑ δεν πληρώνεται αυτή τη στιγμή και οι όποιες πληρωμές θα μετακυλήσουν στο νέο έτος. «Πηγαίνουμε πολύ πιο γρήγορα σε σύγκριση με άλλες δημοτικές αρχές στα δύο πρώτα τους χρόνια. Πιστεύω ότι έχουμε κάνει πάρα πολλά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ασχολούμαστε με τον άνθρωπο, είτε με έργα είτε με δράσεις».

«Θα κάνουμε πιο ελκυστικό

όλο το κέντρο της πόλης μας»

Για το έργο αλλά και τον προσεχή προγραμματισμό μίλησε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος ο οποίος ανέφερε: «Το έργο ανάπλασης της οδού Κολοκοτρώνη και των παράπλευρων οδών, εντάσσεται στον ολοκληρωμένο σχεδιασμό που έχει ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος και η δημοτική αρχή για την αισθητική αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της πόλης, και ακολουθούν κι άλλα προς αυτή την κατεύθυνση.

Ήδη χθες άνοιξαν οι προσφορές για την ανάπλαση της 28ης Οκτωβρίου που θα χρηματοδοτηθεί από το «Πράσινο Ταμείο», και ακολουθεί η ανάπλαση της οδού Καραϊσκάκη, της πλατείας Μίκη Θεοδωράκη μέχρι τον Άγιο Αθανάσιο και την Ερμού. Ένα έργο ενταγμένο στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτης». Και σε μια άλλη πρόσκληση ενταγμένη στο «Πράσινο Ταμείο» η οποία λήγει στις 21 Δεκεμβρίου προγραμματίζουμε να εντάξουμε έργο ανάπλασης που αφορά τον περιβάλλοντα χώρο της Αγίας Κυριακής, τις οδούς Μαθιού και Κοραή και την πλατεία Δικαστηρίων. Με όλα αυτά τα έργα θα κάνουμε πιο όμορφο και ελκυστικό όλο το κέντρο της πόλης μας».

Τέλος, ο κ. Αργυρόπουλος ανέφερε ότι στο στάδιο δημοπράτησης και στη διαγωνιστική διαδικασία βρίσκεται μια σειρά άλλων έργων που έχουν να κάνουν με ασφαλτοστρώσεις-τσιμεντοστρώσεις και γενικότερα με την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ