Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΠρόκειται για εργασίες προϋπολογισμού 1,5 εκατ ευρώ: Προχωρούν οι διαδικασίες ενεργειακής Αναβάθμισης...

Πρόκειται για εργασίες προϋπολογισμού 1,5 εκατ ευρώ: Προχωρούν οι διαδικασίες ενεργειακής Αναβάθμισης της Ν.Μ. Πύργου

Προχωρούν οι διαδικασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Πύργου. Η ενεργειακή αναβάθμιση της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου του Γ.Ν. Ηλείας έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» με απόφαση του Περιφερειάρχη, Νεκτάριου Φαρμάκη από το περασμένο Φεβρουάριο, και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Πρόκειται για εργασίες προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ στις οποίες περιλαμβάνεται η τοποθέτηση εξωτερικών σκιάστρων, συνολικής επιφάνειας 210m2, εργασίες για την αντιμετώπιση του προβλήματος εισροής ομβρίων σε συγκεκριμένα σημεία, επισκευής φθορών στο σκυρόδεμα, στεγανοποίησης σεισμικών αρμών στα δώματα, στεγανοποίησης απολήξεων στεγανωτικής μεμβράνης στα στηθαία δωμάτων κλπ. Επίσης θα γίνουν παρεμβάσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων. Ειδικότερα, προβλέπεται εγκατάσταση κεντρικού ηλιοθερμικού συστήματος, αντικατάσταση υδρόψυκτου ψύκτη με υδρόψυκτη Α-Θ inverter και εργασίες βελτίωσης της λειτουργικότητας του συστήματος κλιματισμού. Εγκατάσταση Κεντρικής κλιματιστικής Μονάδας με ανάκτηση θερμότητας στο ΤΕΠ. Αντικατάσταση καυστήρων των λεβητών και ατμογεννητριών με νέους διπλού καυσίμου. Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων φθορισμού με φωτιστικά σώματα LED. Κεντρικό Σύστημα Ελέγχου Εγκαταστάσεων (BMS). Eγκατάσταση Φ/Β συστήματος, ισχύος 19,80kwp. Σύστημα καταγραφής και επιτήρησης καταναλώσεων. Τοποθέτηση αισθητήρων απενεργοποίησης της λειτουργίας των FCU όταν τα παράθυρα είναι ανοικτά και ηλεκτρονικών θερμοστατών στα FCU. Πιεστικό Συγκρότημα Ύδρευσης. Εξοικονόμηση ενέργειας στο κέντρο παραγωγής πεπιεσμένου αέρα κ.ά..

Τις εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου αναμένεται να αναλάβει είτε η ΔΕΠΑΝΟΜ είτε οι Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. Όσο αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας αναμένεται η έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Υπεγράφη η σύμβαση της ενεργειακής αναβάθμισης του Π.Γ.Ν.Π

Υπεγράφη, χθες, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών (Ρίου), παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή, του Υφυπουργού Υποδομών, κ. Γιώργου Καραγιάννη και της Γενικής Γραμματέως Υποδομών, κ. Μαρίας – Έλλης Γεράρδη. Σημειώνεται ότι πρόκειται για το πρώτο νοσοκομείο που αναβαθμίζεται, ενώ θα ακολουθήσουν σύντομα άλλα τέσσερα, στην Αχαΐα, την Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία.

Συνολικά πρόκειται για 20 έργα ενεργειακής αναβάθμισης νοσοκομείων και άλλων υποδομών υγείας, τα περισσότερα εξ αυτών στην περιφέρεια, συνολικού προϋπολογισμού 64 εκ. ευρώ, με συγχρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Τη σύμβαση υπέγραψε η διοίκηση της ΚΤΥΠ, o διευθύνων σύμβουλος κ. Αθανάσιος Γιάνναρης, o πρόεδρος κ. Τιμολέων Κατσίπος και ο κ. Γεώργιος Κωτούλας, διευθύνων σύμβουλος της αναδόχου εταιρείας «Τομή».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ