Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΣύνδεσμος «Ο ΗΡΑΚΛΗΣ»: Έτοιμη για χρηματοδότηση η μελέτη για την επεξεργασία λυμάτων...

Σύνδεσμος «Ο ΗΡΑΚΛΗΣ»: Έτοιμη για χρηματοδότηση η μελέτη για την επεξεργασία λυμάτων Κυλλήνης, Κάτω Παναγιάς και οικισμού Ίκαρου

Έτοιμη για χρηματοδότηση είναι η μελέτη για την επεξεργασία λυμάτων της Κυλλήνης, Κάτω Παναγιάς και οικισμού Ίκαρου. Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου «Ο ΗΡΑΚΛΗΣ» Κωνσταντίνος Χαντζής επισημαίνει τα παρακάτω:

«Προτεραιότητα του Συνδέσμου αποχέτευσης «Ο ΗΡΑΚΛΗΣ» και έμενα προσωπικά ήταν εκτός από την ομαλή λειτουργία του Συνδέσμου να καταφέρουμε να εντάξουμε περιοχές με ευαίσθητο περιβαλλοντικό αποτύπωμα και ευαίσθητες περιοχές λόγω Natura σε σύστημα διαχείρισης και επεξεργασίας απόβλητων αυτών.

Έτσι, μετά την ολοκλήρωση της μελέτης για εγκατάσταση compact βιολογικού στη περιοχή πλησίον του Ίκαρου και την περιβαλλοντική αδειοδότηση αυτού ανοίγει διάπλατα η χρηματοδότηση της μονάδας αλλά και του αποχετευτικού δικτύου. Ένα έργο καινοτόμο, ένα έργο το οποίο από τη στιγμή που θα λειτουργήσει θα δώσει ανάσες στην ευαίσθητη περιοχή αυτή της Κυλλήνης- Κάτω Παναγιάς και Ίκαρου. Ένα έργο που πρόκειται να αναβαθμίσει περιβαλλοντικά, όχι μόνο τις αναφερθείσες περιοχές , αλλά ολόκληρο το Κυλλήνιο κόλπο και τις ακτές που περικλείει.

Μένοντας πιστοί στις δεσμεύσεις μας, καταφέραμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να υλοποιήσουμε ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής.

Θα καταφέρουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα την άμεση ένταξη της ώριμης μελέτης σε χρηματοδοτικά προγράμματα από τα αρμόδια Υπουργεία, ώστε να δημοπρατηθεί και να ολοκληρωθεί άμεσα το μεγαλύτερο έργο, αυτό της επεξεργασίας των λυμάτων στην προαναφερόμενη περιοχή.

Θέλω να ευχαριστήσω τους άμεσα συνεργάτες μου, κυρίους Γεώργιο Μπακογιάννη και Χρήστο Θεοδωρακόπουλο που κατάφεραν σε μόλις 6 μήνες το έργο να γίνει ώριμο μελετητικά και να έχει περιβαλλοντική αδειοδότηση.

Πρόεδρος του Συνδέσμου «Ο ΗΡΑΚΛΗΣ»

Κωνσταντίνος Χαντζής».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ