Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΔόθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Παράταση μέχρι τέλη Γενάρη για την παράδοση της...

Δόθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Παράταση μέχρι τέλη Γενάρη για την παράδοση της σταφίδας

Πληρωμή στην Ο.Π. Αμαλιάδας για επιχειρησιακό πρόγραμμα σταφίδας και βιομηχανικής τομάτας

Παράταση μέχρι τα τέλη Γενάρη,  στις εγκεκριμένες μεταποιητικές επιχειρήσεις,  για την παράδοση της ξηρής σταφίδας δόθηκε έπειτα από απόφαση που υπογράφει ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Δημήτρης Μελάς.

Η κανονική προθεσμία  προκειμένου να προσκομίσουν οι παραγωγοί τη σταφίδα προκειμένου να λάβουν τη στρεμματική ενίσχυση   έληξε στις 30 Νοέμβρη, αλλά λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν με την τιμή, μόνο το 50% το έπραξε, ενώ οι υπόλοιποι έχουν αποθηκευμένο το προϊόν!

Αναλυτικότερα η απόφαση του ΟΠΕΚΕΠΕ περιλαμβάνει τα εξής:

α) την παράταση της ημερομηνίας παράδοσης που προβλέπεται στην παράγραφο 1.2 του άρθρου 4 της υπ’αριθ. 1571/62616/ 2017 Υ.Α της ξηρής σταφίδας στις εγκεκριμένες μεταποιητικές επιχειρήσεις απαρέγκλιτα έως την 28η Ιανουαρίου 2022.

β) την καταχώρηση στην ηλεκτρονική εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ από τις μεταποιητικές επιχειρήσεις των συνολικών ποσοτήτων για κάθε γεωργό ή φορέα από τον οποίο έχουν παραλάβει πρώτη ύλη αποξηραμένη κορινθιακή σταφίδα καθώς και την μεταφόρτωση σε ψηφιακή μορφή των δελτίων ποσοτικής παραλαβής/τιμολόγιων ανά παραγωγό απαρέγκλιτα έως την 18η Φεβρουαρίου 2022.

Να τονιστεί πως προκειμένου να λάβουν οι παραγωγοί την ενίσχυση, θα πρέπει να προσκομίσουν ποσότητα 150 κιλά ανά στρ.

Εξάλλου αναφορικά με την απόσυρση των αποθεμάτων σταφίδας, σύμφωνα με επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος της Ο.Π. Αμαλιάδας κ. Χρ. Βαλιανάτος με στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, έγινε γνωστό ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται η απόφαση της Ε.Ε. ενώ εν  συνεχεία οι εκπρόσωποι των παραγωγών θα  μεταβούν για σχετική σύσκεψη  στην Αθήνα.

Πληρωμή στην Ο.Π. Αμαλιάδας

για το επιχειρησιακό πρόγραμμα

Στο μεταξύ χθες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ έγινε πληρωμή προς την Ο.Π. για το επιχειρησιακό πρόγραμμα σταφίδας και βιομηχανικής τομάτας. Η πληρωμή αφοράει ποσοστό   50% για νάιλον στους τοματοπαραγωγούς και κιβώτια για τους σταφιδοπαραγωγούς, ενώ τα σχετικά έγγραφα είχαν  υποβληθεί από την Ο.Π. Αμαλιάδας την περασμένη Άνοιξη.

«Θα πρέπει όλοι οι παραγωγοί να καταλάβουν ότι πρέπει να οργανωθούν σε οργανώσεις προκειμένου να έχουν και τα αντίστοιχα οφέλη που θα τους βοηθήσουν και κατά την παραγωγική διαδικασία» ανέφερε στην «ΠΡΩΤΗ» ο κ. Βαλιανάτος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ