Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα«Βιβλική» καταστροφή στον ηλειακό Κάμπο: Οι πόλεις έγιναν ποτάμια…

«Βιβλική» καταστροφή στον ηλειακό Κάμπο: Οι πόλεις έγιναν ποτάμια…

Ανυπολόγιστες οι ζημιές που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες σε σπίτια, επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις

Σε ποτάμια μετατράπηκαν χθες οι περισσότερες πόλεις του ηλειακού Κάμπου, μετά από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που ξεκίνησαν από τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι ζημιές που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες σε σπίτια, επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις είναι προς το παρόν ανυπολόγιστες.

Ο ποταμός Βέργας που διαπερνά τη Βάρδα και τη Μανολάδα υπερχείλισε με αποτέλεσμα να «βουλιάξουν» οι δρόμοι των δύο πόλεων. Μάλιστα, ενδεικτικό του όγκου της χθεσινής βροχής είναι πως ο Βέργας είχε καθαριστεί και πέρυσι με την εργολαβία των αντιπλημμυρικών, αλλά και τον Σεπτέμβριο μέσω της Πολιτικής Προστασίας.

Στο… γνωστό σημείο της Ε.Ο. Πατρών-Πύργου, στο ύψος του Κουρτεσίου το ύψος του νερού στο οδόστρωμα ανάγκασε την ΕΛ.ΑΣ. να διακόψει την κυκλοφορία το μεσημέρι με αποτέλεσμα η ουρά των οχημάτων να φτάνει μέχρι τα φανάρια των Λεχαινών!

Στα Λεχαινά, οι δρόμοι έγιναν ποτάμια, όπως και στη Γαστούνη, στο Βαρθολομίο, στην Αρετή στα Σαβάλια και σε πολλές ακόμα περιοχές του ηλειακού Κάμπου.

Οι Δήμοι Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Πηνειού είναι αυτοί που αντιμετώπισαν τα μεγαλύτερα προβλήματα, ενώ και σε πολλά χωριά του Δήμου Ήλιδας είχαμε τεράστιες καταστροφές. Η σημερινή ημέρα αναμένεται να αποκαλύψει την «βιβλική καταστροφή».

Μ. Δημητρόπουλος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ