Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΚυριάρχησαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου: Εμβολιασμοί και πυρόπληκτες περιοχές

Κυριάρχησαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου: Εμβολιασμοί και πυρόπληκτες περιοχές

Το πρόβλημα της πανδημίας που διαρκώς λαμβάνει διαστάσεις, καθώς και η αποκατάσταση των πυρόπληκτων καλλιεργειών, ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου.

Αρχικά όσον αφορά το ζήτημα της πανδημίας, ο δήμαρχος Πύργου κ. Παν. Αντωνακόπουλος ανέφερε ότι ο Νομός  κατατάσσεται στην  3η θέση των ανεμβολίαστων περιοχών  στη χώρα μας, προτείνοντας συγχρόνως να συγκροτηθεί επιτροπή σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο, με σκοπό την προώθηση των εμβολιασμών στο δήμο.

Ακόμα ο κ. Αντωνακόπουλος ανέφερε στα πλαίσια αυτής της πρωτοβουλίας, ο δήμος θα αναλάβει τη διοργάνωση καμπάνιας, κυρίως σε όλα τα χωριά που είναι πιο έντονο το πρόβλημα.

Εξάλλου όσον αφορά τις πυρόπληκτες περιοχές ο δήμαρχος Πύργου έκανε γνωστό ότι ο Ερυθρός Σταυρός αγόρασε 2000 φυτά ελιές προκειμένου να φυτευτούν στα πυρόπληκτα χωριά του δήμου, λέγοντας ταυτόχρονα ο δήμος θα πάρει με τη σειρά του  έναν αριθμό ελαιόδεντρων  προκειμένου μέσω διαπαραταξιακής επιτροπής να προωθηθούν  στους πληγέντες.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου κ. Κώστας Νικολούτσος, όσον αφορά το  θέμα των εμβολιασμών υπογράμμισε πως δεν μπορούμε να έχουμε σαν περιοχή αιτήματα, τη στιγμή που βρισκόμαστε μόλις στο 48% των εμβολιασμών, ενώ όσον αφορά τις ελιές  εξέφρασε την άποψη που θα πρέπει να γίνει οργανωμένα η προσπάθεια προκειμένου να αποδώσει.

Επίσης ο επικεφαλής δημοτικής παράταξης κ. Αντ. Καράμπελας  εξέφρασε την άποψη πως η δημοτική αρχή θα έπρεπε να αναλάβει συγκεκριμένες δράσεις  για τους εμβολιασμούς και παράλληλα ζήτησε να ενημερωθεί ποιες ακριβώς είναι οι περιοχές στο δήμο, που θα γίνει  φύτευση των ελιών.

Ακόμα  ο δημοτικός σύμβουλος κ.Ανδρ. Σκαρτσιάρης  αναρωτήθηκε πως μπορεί να γίνει ανασύσταση των καμένων  καλλιεργειών, τη στιγμή που δεν έχουν περάσει οι επιτροπές του ΕΛΓΑ για να τις ελέγξουν.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ με τα θέματα ημερήσιας διάταξης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ