Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΣτην Θεσσαλονίκη:Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην τουριστική έκθεση Philoxenia

Στην Θεσσαλονίκη:Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην τουριστική έκθεση Philoxenia

Με μεγάλη επιτυχία η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετείχε στην τουριστική έκθεση Philoxenia στις 13Νοεμβρίου στην Θεσσαλονίκη . Κατά την διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκε ειδική  ημερίδα όπου παρουσιάστηκαν οι ψηφιακές δράσεις και πρακτικές που εφαρμόζονται από την ΠΔΕ στον τουρισμό. Κύριοι ομιλητές της ημερίδας   ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού , κ. Νικόλαος Κοροβέσης , ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ.  Τάκης Παπαδόπουλος, ο διευθυντής του τμήματος Τουρισμού κ. Λαυρέντης Βασιλειάδης και ο διακεκριμένος επίκουρος καθηγητής του τμήματος Τουριστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά κ. Σωτήριος Βαρελάς.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν οι πρωτότυπες ψηφιακές δράσεις προβολής του τουριστικού προϊόντος της ΠΔΕ τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στην παγκόσμια. Μέσω αυτής της δράσης σκοπός της περιφέρειας είναι η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου ψηφιακού συστήματος που θα προβάλει τα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής γεγονός που θα αυξήσει την αναγνωρισιμότητά τους από τον υποψήφιο επισκέπτη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Δυτ. Ελλάδας , κ. Νικόλαος Κοροβέσης, στην ομιλία του τόνισε  ότι “Στο πλαίσιο της πολιτικής σχεδιάζουμε ένα νέο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης με σύγχρονα μέσα και νέο πνεύμα.  Δίνουμε βαρύτητα στην εξωστρέφεια με στόχο να κάνουμε γνωστή τη Δυτική Ελλάδα ως διακριτό τουριστικό προορισμό. Παράλληλα προβάλλουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής με στόχο να γίνει γνωστή η Δυτική Ελλάδα σε όσο το δυνατόν  μεγαλύτερο κομμάτι του εσωτερικού τουρισμού”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ