Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΟ Δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος: Θετικός στον κορωνοϊό, αρνητικός στην… καραντίνα

Ο Δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος: Θετικός στον κορωνοϊό, αρνητικός στην… καραντίνα

Σάλο και πληθώρα ερωτημάτων έχει προκαλέσει η στάση του

Ο ίδιος επιρρίπτει ευθύνες στον ΕΟΔΥ πως δεν τον ενημέρωσε

Του Μιχάλη Δημητρόπουλου
mixalisdimitro@hotmail.com

Σάλο και πληθώρα ερωτημάτων έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο η είδηση πως ο Δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος ενώ ήταν θετικός στον κορωνοϊό, ασκούσε κανονικά τα καθήκοντά του, ενώ παράλληλα συμμετείχε κανονικά σε κοινωνικές εκδηλώσεις, σε επισκέψεις, ακόμα και στις εορταστικές εκδηλώσεις της 117 Π.Μ. Ανδραβίδας!

Ο Δήμαρχος Πηνειού με ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Τετάρτης επέρριψε ευθύνες στον ΕΟΔΥ, καθώς ισχυρίζεται πως δεν ενημερώθηκε για το αποτέλεσμα του διαγνωστικού ελέγχου στον οποίο υπεβλήθη οικειοθελώς σε ιδιωτικό εργαστήριο.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Δημάρχου Πηνειού έχει ως εξής:

«Για ολιγωρία και ανευθυνότητα κατηγορεί τον  ΕΟΔΥ ο Δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος δεδομένου ότι δεν ενημερώθηκε εγκαίρως για το αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου στο οποίο υπεβλήθη οικειοθελώς.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, ο Δήμαρχος με δική του πρωτοβουλία και αφού πληροφορήθηκε ότι ο τέως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος είχε επισκεφθεί την Γαστούνη ανιχνεύθηκε θετικός στον κορωνοιό,  υπεβλήθη σε μοριακό έλεγχο σε ιδιωτικό εργαστήριο της περιοχής και ανέμενε το αποτέλεσμα την επομένη. Όπως του γνωστοποιήθηκε από το εργαστήριο «αν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό δεν θα υπήρχε ειδοποίηση».

Την επομένη, ημέρα Σάββατο, ο δήμαρχος και αφού ουδέποτε έλαβε ειδοποίηση και δίχως να έχει συμπτώματα , συνέχισε το πρόγραμμά του τηρώντας πάντα τα μέτρα που προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο.  Να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος είναι πλήρως εμβολιασμένος.

Την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου  ο Δήμαρχος ενημερώθηκε τυχαία από  καταστηματάρχη ότι υπάλληλός του καταστήματος εκλήθη στο ΑΤ Πηνειού για να καταθέσει «αν ο δήμαρχος βρισκόταν την συγκεκριμένη  ημέρα και ώρα στο κατάστημα, δεδομένου ότι είναι θετικός».

Ο Δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος τηρώντας ως  στάση ζωής την ατομική ευθύνη και την συλλογική υπευθυνότητα, βρίσκεται από την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 14 Νοεμβρίου σε καραντίνα».

Τα ερωτήματα που προκύπτουν

Από την ίδια την ανακοίνωση προκύπτουν ωστόσο, δύο εύλογα ερωτήματα. Πρώτον, με δεδομένο πως τα ιδιωτικά εργαστήρια ενημερώνουν τον διαγνωσθέντα και ανεβάζουν στην πλατφόρμα του ΕΟΔΥ το αποτέλεσμα του ελέγχου, ο Δήμαρχος Πηνειού ενημερώθηκε άραγε από το ιδιωτικό εργαστήριο;

Και δεύτερον, το Α.Τ. Πηνειού γιατί δεν αναζήτησε τον ίδιο τον Δήμαρχο (ο οποίος είναι γνωστό που μένει, αλλά και που βρίσκεται το γραφείο του), αλλά ανέκρινε υπάλληλο καταστήματος;

Σε κάθε περίπτωση αναμένεται με ενδιαφέρον η αντίδραση τόσο του ΕΟΔΥ, όσο και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας.

Τέλος, να υπενθυμίσουμε πως η εκδήλωση με τον Προκόπη Παυλόπουλο στην Γαστούνη έγινε στις 29 Οκτωβρίου, ο Προκόπης Παυλόπουλος διεγνώσθη θετικός στον κορωνοϊό στις 5 Νοεμβρίου, την ίδια ημέρα που, σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, ο Ανδρέας Μαρίνος υπεβλήθη σε μοριακό έλεγχο για κορωνοϊό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ