Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΜετά την άρνηση της κυβέρνησης στα αιτήματα της Π.Ο.Ε.Σ.Ε: Στα… κάγκελα η...

Μετά την άρνηση της κυβέρνησης στα αιτήματα της Π.Ο.Ε.Σ.Ε: Στα… κάγκελα η εστίαση!

Κλειστά αύριο τα καταστήματα εστίασης στον Δήμο Ήλιδας

Αναμένονται κινητοποιήσεις και στον Πύργο

Του Μιχάλη Δημητρόπουλου
mixalisdimitro@hotmail.com

Στα… κάγκελα βρίσκεται ο κλάδος της εστίασης μετά από τα τρία «όχι» που εισέπραξαν χθες από τον Κυριάκο Μητσοτάκη οι αντιπρόσωποι της Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (Π.Ο.Ε.Σ.Ε), σε συνάντηση που είχαν με τον  πρωθυπουργό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε το μήνυμα ότι η οικονομία δεν θα ξανακλείσει κατά τη συνάντηση του με τους φορείς του λιανεμπορίου και της εστίασης, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες έθεσαν τρία αιτήματα, λαμβάνοντας τρία «όχι».

Ειδικότερα, οι εκπρόσωποι των φορέων τάχθηκαν υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζόμενων σε λιανεμπόριο και εστίαση, θέλοντας να ζητήσουν ως αντάλλαγμα να χαλαρώσουν οι περιορισμοί για τους πελάτες.

Η κυβέρνηση είναι κάθετα αρνητική όμως στην επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, όπως διαμήνυσε εκ νέου στη συνέχεια στο briefing ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε μάλιστα ότι είναι «στη διακριτική ευχέρεια των επιχειρήσεων» να ρυθμίσουν το πλαίσιο λειτουργίας τους, ώστε οι εργαζόμενοι τους να προστατευθούν είτε με εμβολιασμό είτε με την τήρηση των μέτρων για συχνά διαγνωστικά τεστ. Υπενθύμισε άλλωστε ότι σε συγκεκριμένους κλάδους απαιτούνται πλέον δύο τεστ την εβδομάδα για κάθε εργαζόμενο.

Οι φορείς του λιανεμπορίου έθεσαν επίσης ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού με τα σουπερμάρκετ. Η κυβέρνηση δεν συζητά να επεκταθεί η υποχρέωση επίδειξης πιστοποιητικού ή τεστ και στα σουπερμάρκετ, αν και ο κ. Οικονόμου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξεταστούν άλλα μέτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως δεν τίθεται το σενάριο να απαγορευτεί ξανά η πώληση προϊόντων πλην τροφίμων από τα σουπερμάρκετ όπως είχε γίνει στο παρελθόν στην καραντίνα, με το σκεπτικό ότι τα εμπορικά καταστήματα είναι ανοιχτά.

Οι εκπρόσωποι της εστίασης ζήτησαν τέλος να επιτρέπεται και στους ανεμβολίαστους πολίτες να μπαίνουν στους εσωτερικούς χώρους εστίασης και διασκέδασης με rapid test , όπως και στα εμπορικά καταστήματα. Και αυτό το αίτημα όμως απορρίπτεται.

Η έκτακτη συνέλευση

Μετά από αυτές τις εξελίξεις η έκτακτη συνέλευση των Σωματείων Εστίασης της χώρας που λαμβάνει χώρα από χθες και θα ολοκληρωθεί σήμερα στην Τρίπολη, κυοφορεί αντιδράσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί γενικό «λουκέτο» στην εστίαση την ερχόμενη Δευτέρα και κινητοποιήσεις στην Αθήνα. Στην έκτακτη συνέλευση συμμετείχαν χθες οι εκπρόσωποι του Σωματείου «Διόνυσος» Πύργου Νίκος Τζαμαλής, Αλεξία Γεωργοπούλου και Θανάσης Μπούκλης.

Κλειστή η εστίαση της Ήλιδας αύριο

Στο μεταξύ όπως ανακοίνωση χθες ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ  «ΕΣΤΙΑΣΗ ΗΛΙΔΑΣ», ξεκινά από αύριο Τετάρτη τις κινητοποιήσεις, καθώς αποφάσισε ομόφωνα το κλείσιμο του συνόλου των καταστημάτων εστίασης του Δήμου Ήλιδας.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: «Ο Σύλλογος καταστηματαρχών  ” ΕΣΤΙΑΣΗ ΗΛΙΔΑΣ” αποφάσισε ομόφωνα το κλείσιμο του συνόλου των καταστημάτων εστίασης του Δήμου Ήλιδας την ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ημέρα που ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τον πολύπαθο νομό μας γιατί :

– ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΕΣ

-ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΜΑΣ  , ΚΑΘΕ ΠΕΛΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ

-ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Η ΠΕΛΑΤΕΙΑ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50%

-ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΣΤΙΓΜΙΑΙΟ ΛΑΘΟΣ ΕΝΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ .

Η εστίαση αναζητεί μέτρα στήριξής της για την αποφυγή λουκέτων και απώλειας θέσεων εργασίας .

ΖΗΤΑΜΕ:

-Ελεύθερη είσοδο των πελατών μας στους εξωτερικούς χώρους .

-Είσοδο με rapid test στους εσωτερικούς χώρους

-Είσοδο  με self test σε εσωτερικούς χώρους για ανήλικους κάτω των 18 .

• Μη επιστροφή των επιστρεπτέων προκαταβολών 

• Συνέχιση της επιδότησης ενοικίου 

• Επαναφορά του μέτρου αναστολής των συμβάσεων εργασίας

• Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών 

• Μείωση του ΦΠΑ στο 6%

• Συνέχιση της επιδότησης των δόσεων δανείων

• Νέες χρηματοδοτήσεις ανάλογες εκείνων του2020 και των αρχών του 2021 .

Υ.Γ Καλούμε την ημέρα της διαμαρτυρίας μας τα αρτοποιεία που πωλούν καφέ να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας και να αναστείλουν τις πωλήσεις καφέ .

Με εκτίμηση

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΗΛΙΔΑΣ».

Εμπορικός Σύλλογος Πύργου

Συνέλευση για τα νέα μέτρα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου καλεί σε ανοιχτή συνέλευση  την Τέταρτη 10-11-2021  και ώρα 19,00 μμ στο πάρκο Ξυστρη  για να εξετάσουμε μετρά αντίδρασης για τα νέα μετρά που ισχύουν από Σάββατο 6-11-2021

Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη γιατί όλοι μαζί  έχουμε δύναμη.

Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μετρά covid κατά την είσοδο θα πρέπει να επιδεικνύουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού – νοσήσεις ή rapid test.

Εμπορικός σύλλογος Ήλιδας

Παράσταση διαμαρτυρίας

αύριο στον πρωθυπουργό

Ο εμπορικός σύλλογος Ήλιδας με ανακοίνωσή του  καλεί τα μέλη του, τους εμπορικούς συλλόγους της Ηλείας καθώς και όλο τον επαγγελματικό και επιχειρηματικό κόσμο της Ηλείας, στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί αύριο  Τετάρτη 10 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί στην Αρχαία Ολυμπία, κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Θα του παραδοθεί υπόμνημα διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα που πλήττουν ανεπανόρθωτα την αγορά και με αιτήματα για την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ