Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΜε κάθε επισημότητα οι εκδηλώσεις στην 117 Π.Μ. Ανδραβίδας: Τίμησαν τον Προστάτη...

Με κάθε επισημότητα οι εκδηλώσεις στην 117 Π.Μ. Ανδραβίδας: Τίμησαν τον Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας

Με κάθε επισημότητα τελέστηκαν οι επίσημες εκδηλώσεις για τον εορτασμό του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχαγγέλου Μιχαήλ, στην 117 Πτέρυγα Μάχης Ανδραβίδας.

Μετά από δύο χρόνια που δεν έγιναν επίσημες εκδηλώσεις λόγω κορωνοϊού, φέτος είχαμε την καθιερωμένη στατική έκθεση με τον εξοπλισμό και τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της χώρας μας. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τα ιπτάμενα όπλα που διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία και αεροσκάφη όπως F-4 και F-16. Παράλληλα στην έκθεση υπήρξαν ακόμα αντιαεροπορικά συστήματα άμυνας, συστήματα ραντάρ, εξοπλισμός των πιλότων, κινητήρες από πολεμικά αεροσκάφη καθώς επίσης και οπλισμός αυτών.

Χθες το πρωί τελέστηκε επίσημη δοξολογία στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός, καθώς και ο Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος.

Παρόντες ήταν ο Βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, ο Δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος, ο Γ.Γ. του Δήμου Πύργου Γιάννης Βαρελάς κ.α. Τις στρατιωτικές αρχές μεταξύ άλλων εκπροσώπησαν ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Ηλείας και Διοικητής του ΚΕΑΤ, ο διοικητής της 117 ΠΜ, καθώς και επικεφαλής των Σωμάτων Ασφαλείας του νομού.

Μετά το πέρας της επίσημης δοξολογίας που έγινε στο χώρο της 339 Μοίρας, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων της Πολεμικής Αεροπορίας, δίπλα στο διοικητήριο της μονάδας και κατάθεση στεφάνων.

Μ. Δημητρόπουλος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ