Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΟμοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας: Το Σάββατο η Πανελλαδική Κινητοποίηση στο Σύνταγμα

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας: Το Σάββατο η Πανελλαδική Κινητοποίηση στο Σύνταγμα

Στην τελευταία του συνεδρίαση το ΔΣ της ΟΑΣΗ αποφάσισε την συμμέτοχη μας στο συλλαλητήριο των Επιτροπών Πληγέντων από φυσικές καταστροφές, από όλη τη χώρα, το Σάββατο 6 Νοέμβρη στο Σύνταγμα. Εμείς οι βιοπαλαιστές αγρότες της Ηλείας που έχουμε χτυπηθεί επανειλημμένα από τα καιρικά φαινόμενα στις παραγωγές μας αλλά και στις κατοικίες μας ζούμε την ηθελημένη διαχρονική ανικανότητα όλων των κρατικών φορέων (κυβερνήσεων, περιφέρειας, δήμοι). Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για αντιπλημμυρικά, εγγειοβελτιωτικά, αποστραγγιστικά, αρδευτικά έργα, καθώς και αντισεισμικής θωράκισης. Ταυτόχρονα βλέπουμε τον ΕΛΓΑ να καθυστερεί να αποζημιώσει τις ζημιές που παθαίνουμε με αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοι να εγκαταλείπουν κάθε χρόνο την αγροτική παραγωγή.

Δεν βλέπουμε καμία σχεδόν βοήθεια από την πολιτεία. Αντιθέτως βλέπουμε ακόμα και τα λίγα εισοδήματα που μας έμειναν να απαξιώνονται. Η σταφίδα πουλιέται με εξευτελιστική τιμή, τα πρόβατα έχουν εγκαταλειφθεί στη μοίρα τους και δεν μπορούμε να τα ζήσουμε, χρήματα για να σπείρουμε δεν υπάρχουν αφού τα εφόδια έχουν πάρει την ανηφόρα. Το κράτος εκεί που έπρεπε να μας δώσει μας απειλεί ότι θα μας κόψει και το ρεύμα αφού δεν έχουμε την δυνατότητα να το πληρώσουμε. Μας κοροϊδεύουν.  

Εμείς που με τα προϊόντα μας ταΐζουμε όλους τους συμπολίτες μας καταλαβαίνουμε ότι αν ΕΜΕΙΣ οι ίδιοι δεν πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας δεν έχουμε να περιμένουμε από κανέναν άλλον.

Καταγγέλλουμε στους αγρότες του Νομού μας τη δήθεν Συντονιστική Επιτροπή των Συλλαλητηρίων των Σταφιδοπαραγωγών της Πελοποννήσου η οποία ενώ ήξερε για την κινητοποίηση στις 6 Νοέμβρη έβαλε διασπαστική κινητοποίηση στην Αθήνα στις 5 Νοέμβρη. Εκτός αυτού βλέποντας και τα αιτήματα διεκδίκησης που ανακοίνωσαν όχι μόνο δεν δίνουν λύση στην ασφυκτική κατάσταση των σταφιδοπαραγωγών αλλά δρουν και αποπροσανατολιστικά σε σχέση με την πραγματική αιτία του προβλήματος. Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οφείλονται αποκλειστικά και μόνο στους νόμους της ελεύθερης αγοράς όπου κυριαρχεί ο ανταγωνισμός και το κέρδος και όχι η σχεδιασμένη παραγωγή για την κάλυψη των πραγματικών λαϊκών αναγκών! Μετατρέπουν ένα ακόμα σημαντικό για την επιβίωση χιλιάδων μικρών παραγωγών προϊόν, σε είδος προς εξαφάνιση για τα συμφέροντα των μεγαλεμπόρων και μεταποιητών – εξαγωγέων, που και οι ίδιοι οι διοργανωτές της κινητοποίησης αποτελούν κομμάτι τους και έχουν τον ίδιο ρόλο. Είναι άλλωστε ξεκάθαρο στον καθένα, ότι και οι Συνεταιρισμοί αναπόφευκτα λειτουργούν μέσα στα στενά πλαίσια και τους κανόνες της αγοράς με στόχο το κέρδος, όχι φυσικά του αγρότη αλλά των ίδιων.

Σήμερα, μετά από όσα ζούμε, γίνεται φανερό, ότι οι δικαιολογίες, κυβέρνησης και παρατρεχάμενων, ότι για τα προβλήματα μας ευθύνεται η κλιματική αλλαγή, δεν μπορούν να σταθούν, γιατί η δική μας πείρα λέει, ότι το καλοκαίρι καήκαμε χωρίς αέρα, πλημμυρίσαμε από μία, όχι ιδιαίτερης έντασης φθινοπωρινή βροχή, ενώ σε μία σεισμογενή περιοχή, όπως η δική μας, τα μέτρα αντισεισμικής θωράκισης ήταν και παραμένουν από ανεπαρκή έως ανύπαρκτα, τα αγροτικά μας προϊόντα μένουν απούλητα παρότι είναι τα πρώτα ποιοτικά στον πλανήτη.

Πάνω σε αυτό το πλαίσιο συμμετέχουμε στη Πανελλαδική Κινητοποίηση στο Σύνταγμα το Σάββατο 6 Νοέμβρη στις 12. Θα αναχωρήσουν λεωφορεία στις 7:00 π.μ. από Αμαλιάδα και Πύργο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ