Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΠραγματοποίησαν συνάντηση με τον δήμαρχο Γ. Γεωργιόπουλο: Στην Αρχαία Ολυμπία αντιπροσωπεία Κενυατών...

Πραγματοποίησαν συνάντηση με τον δήμαρχο Γ. Γεωργιόπουλο: Στην Αρχαία Ολυμπία αντιπροσωπεία Κενυατών επιχειρηματιών

Αντιπροσωπεία κυβερνητικών στελεχών και επιχειρηματιών της Κένυα επισκέφθηκε την χθες Τρίτη την Αρχαία Ολυμπία και τα μέλη της είχαν συνεργασία με τον Δήμο αλλά και επιχειρηματίες της περιοχής, στην προοπτική πολιτιστικών και εμπορικών ανταλλαγών.

Στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας πραγματοποιήθηκε συνάντηση όπου στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος καλωσόρισε την αντιπροσωπεία των Κενυατών επιχειρηματιών εκφράζοντας τη χαρά του που υποδέχεται στον τόπο που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες εκπροσώπους μιας χώρας με σημαντικές επιδόσεις στον αθλητισμό. Τόνισε επίσης ότι οι οικουμενικές και διαχρονικές αξίες του πολιτισμού, της συμφιλίωσης, της ειρήνης και της εκεχειρίας, που πηγάζουν από την Ολυμπία, ενώνουν τους ανθρώπους όλης της γης. Εξέφρασε ακόμη την πεποίθηση, μέσα από τη συνάντηση αυτή, να σφυρηλατηθούν σχέσεις συνεργασίας πολιτιστικού, οικονομικού και αθλητικού χαρακτήρα. Στο τελευταίο, ο κ. Γεωργιόπουλος ανέφερε ότι ο Δήμος χρειάζεται την τεχνογνωσία των Κενυατών πάνω σε διάφορες αθλητικές δράσεις που σχεδιάζει, όπως ο Μαραθώνιος Αρχαίας Ολυμπίας.

All-focus

Από την πλευρά της η Πρόξενος κα Βίκυ Πανταζοπούλου ευχαρίστησε τον κ. Γεωργιόπουλο για την υποδοχή και τόνισε ότι οι Κενυάτες είναι έτοιμοι για πολιτιστικές και εμπορικές ανταλλαγές με την Ελλάδα, σε πρώτη φάση με μια μεγάλη έκθεση που θα γίνει τον Ιανουάριο στην οποία και προσκάλεσε τον Δήμαρχο. Οι παριστάμενοι κυβερνήτες, δια του εκπροσώπου τους, ευχαρίστησαν τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας για την υποδοχή και πρότειναν συνεργασία και στον τουριστικό τομέα που είναι αναπτυσσόμενος στη χώρα τους.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού κ. Χάρης Σπηλιόπουλος και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑΟ κ. Δημήτρης Κωσταριάς, που έχει και την ευθύνη διοργάνωσης του Μαραθωνίου. Μετά την ανταλλαγή δώρων μεταξύ των δύο πλευρών, όπου ο κ. Γεωργιόπουλος φωτογραφήθηκε με τον εμβληματικό κόκκινο χιτώνα των Μασάι (ένα από τα δώρα της αντιπροσωπείας), ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας παρέθεσε γεύμα προς τιμή των μελών της αντιπροσωπείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ