Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΗ Πρόεδρος της ενότητας από την αρχή μέχρι το τέλος

Η Πρόεδρος της ενότητας από την αρχή μέχρι το τέλος

Ήταν  Σοκ για όλους μας , δεν είναι εύκολο να βρει κανείς λόγια. Δίχως  αμφιβολία είναι μια συντριπτική απώλεια ο θάνατος της Φώφης Γεννηματά. Για τη χώρα, για το Κίνημα , για όλη τη δημοκρατική παράταξή , για όσους κατά καιρούς μέσα από τις διαδικασίες εντός του χώρου μας  είχαμε το προνόμιο να ζήσουμε από κοντά το ήθος, το θάρρος, το κουράγιο, το ειλικρινές ενδιαφέρον της για την ουσία της πολιτικής: τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων. Αυτό, λοιπόν, που έκανε η Γεννηματά ήταν πολιτική. Χωρίς δήθεν, χωρίς υποκρισία, χωρίς επικοινωνιακά τρικ. Πολιτική…. Και είχε μέσα της αυτή η πολιτική μία βαθιά ηθική ανθρωπιά  από έναν άνθρωπο πραγματικό αγωνιστή, της πολιτικής και της ζωής. Σε ανθρώπινο επίπεδο, αποδεικνύεται ότι η γυναίκα έδινε μάχη μεγάλη, δεν “πούλησε” ποτέ όμως  αυτή τη μάχη προς τα έξω για να γίνει αρεστή. Συνέχιζε αδάμαστη, ίσως κακώς γιατί αρκετοί και εμού του ιδίου υπήρξαμε πολιτικά αυστηροί μαζί της σε ορισμένες επιλογές της , ορισμένες φορές, παραγνωρίζοντας το μεγάλο της αντίπαλο.

Η συνεισφορά της όμως  στην ενότητα της προοδευτικής παράταξης, σε εποχές δύσκολες, ήταν ανεκτίμητη και ήδη είχε αρχίσει να τυγχάνει καθολικής αναγνώρισης. Λάθη σαφώς και κάνουμε όλοι, όμως η Φώφη( που ξαναλέω κρίθηκε αυστηρά ορισμένες φορές εντός του χώρου) , κράτησε την παράταξη όρθια όταν βρισκόταν σε ελεύθερη πτώση και όπως αποδεικνύεται κρατούσε πολλές φυγόκεντρες τάσεις, δίνοντας αν μη τι άλλο την εικόνα ενός νοικοκυρεμένου κόμματος.

Στη μνήμη της, ας συνεχίσουμε με τον πολιτισμό και την ηθική με τα οποία  πολιτεύθηκε όπου της ζητήθηκε. Συσπείρωση, ενότητα , πολιτικό πολιτισμό ηθική και εντιμότητα . Αυτά θα ήθελε…

Υ.Σ. Υπάρχουν μάχες που κερδίζονται και άλλες που χάνονται. Το ζούμε όλοι μας, γύρω μας, καθημερινά, με τους ανθρώπους μας ή τους εαυτούς μας. Ζητούμενο οι μάχες αυτές να δίνονται με όρους αξιοπρέπειας και ήθους. Και με μία όμορφη γενναιότητα. Αυτό δηλαδή που έκανε σε όλη διαδρομή της πορεία της μέχρι το τέλος η Φώφη Γεννηματά.

ΑΝΤΙΟ και ΚΑΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΡΟΕΔΡΕ .

ΚΛΑΔΗΣ ΚΩΝ.ΠΕΤΡΟΣ: Πολιτικός Επιστήμονας –Ιστορικός ,Γραμματέας ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ  Δήμου Πηνειού, επιλ.Περιφερειακός Σύμβουλος Ηλείας , πρ. Δημοτικός Σύμβουλος Πηνειού. 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ