Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣε εξέλιξη οι διαδικασίες για την αγορά του πρ. εργοστασίου Θεοχάρη στη...

Σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την αγορά του πρ. εργοστασίου Θεοχάρη στη Συντριάδα, όπου θα στεγαστούν νευραλγικές υπηρεσίες: Κινητικότητα στον τομέα καθαριότητας δήμου Πύργου

Παν. Φραγκαντώνης: «Θα πρέπει να γίνουμε πρώτα Έλληνες και να σεβόμαστε τον εαυτό μας»

Στο στάδιο της υλοποίησης βρίσκεται η αγορά του πρ. εργοστασίου Θεοχάρη στην περιοχή της Συντριάδας Πύργου, προκειμένου ο δήμος να  στεγάσει  νευραλγικές υπηρεσίες του, με  επίκεντρο τον τομέα καθαριότητας.  

 Πρόκειται για έκταση 35 στρ, εκ των οποίων  τα πέντε στρ θα χρησιμοποιηθούν  για  τη στέγαση  υπηρεσιών και τα υπόλοιπα 30 ως χώρος για την εναπόθεση άχρηστων αντικειμένων, που σήμερα ρίχνονται ανεξέλεγκτα στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου, αλλά και ολόκληρου του δήμου.

07

 Αυτή τη στιγμή η διαδικασία έχει να κάνει με την περιβαλλοντική άδεια για τη χρήση της γης,  προκειμένου να αποκτηθεί η παλιά βιομηχανική μονάδα της περιοχής, της  οποίας  η αντικειμενική αξία ανέρχεται σε  1.150.000 ευρώ.

«Είμαστε στη διαδικασία για τη χρήση γης και  θα βάλουμε ορκωτό  εκτιμητή όπως οφείλουμε από το νόμο, γιατί θα  πρέπει αυτή να γίνει με κάθε διαφάνεια. Σε αυτό το χώρο θα μεταφερθούν όλες οι παρεμφερείς υπηρεσίες του δήμου , όπως πετρέλαια, αποθήκες, καθαριότητα, τεχνική  υπηρεσία κ.α.  Τα πάντα θα ξεκινάνε από εκεί. Ταυτόχρονα επειδή έχει 30 στρ περιβάλλοντα  χώρο, θα κάνουμε μια περιβαλλοντική μελέτη  προκειμένου να μπορεί ο κάθε πολίτες να φέρνει τα άχρηστα αντικείμενα που διαθέτει, τα κλαδιά θα τα  τεμαχίζουμε, τα βιομηχανικά είδη θα τοποθετούνται στην άκρη, όπως και οι τηλεοράσεις, τα στρώματα θα μεταφέρονται στην Αθήνα και τα έπιπλα πάλι θα μας τα παίρνουν, για τα οποία  έχουμε  σύμβαση. Στόχος μας είναι να υπάρχει τάξη στους κάδους,  τους οποίους  ενώ καθαρίζουμε το πρωί, μετά από μία ώρα ξαναγεμίζουν…» ανέφερε στην «ΠΡΩΤΗ» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου Πύργου κ. Παν. Φραγκαντώνης.

Νέοι κάδοι

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία για την προμήθεια 1200 κάδων απορριμμάτων,  για την αντικατάσταση των  ήδη υπαρχόντων οι οποίοι στο πέρασμα του χρόνου  έχουν υποστεί σημαντικές φθορές.

Επίσης προγραμματίζεται η  αγορά τριών  απορριμματοφόρων καθώς  και μίας σκούπας 4 κυβικών  για να σκουπίζονται  όλοι οι  δρόμοι της πόλης, σύμφωνα με σχεδιασμό που θα γίνει από την υπηρεσία Καθαριότητας.

«Ξεκινήσαμε τη διαδικασία προμήθειας 1200  κάδων, αφού οι  παλιοί τόσα χρόνια αχρηστεύτηκαν.  Αυτή τη στιγμή το κύριο πρόβλημα της καθαριότητας είναι ότι δεν υπάρχουν κάδοι.  Θα πρέπει να γίνουμε πρώτα Έλληνες και να σεβόμαστε τον εαυτό μας, όσον αφορά το σοβαρό θέμα της καθαριότητας» ανέφερε ο κ. Φραγκαντώνης.

Ο ίδιος όπως εξήγησε, θα μεταβεί σύντομα στην Αθήνα  με σκοπό την παραγγελία 3000 κάδων νέου τύπου, οι οποίοι θα δοθούν δοκιμαστικά στους πολίτες στον κεντρικό ιστό της πόλης του Πύργου, με σκοπό  την  αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης.

«Θα κάνουμε μία σχεδίαση καινούργια όσον αφορά την ανακύκλωση. Θα δίνουμε κάδους στους πολίτες, τους οποίους θα έχουν  μέσα στο σπίτι και ο μεγαλύτερος θα είναι  κάδος της ανακύκλωσης. Αν δεν μπει κάδος μέσα στο σπίτι να τον βλέπει ο πολίτης  για να του  γίνει συνήθεια και  συνείδηση, δεν θα υπάρξουν τα επιθυμητά αποτελέσματα» υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Πύργου.

Ακόμα ένα σημαντικό βήμα γύρω από την  σωστή τήρηση της καθαριότητας στο δήμο Πύργου, είναι η  ενεργοποίηση   δύο δημοτικών αστυνόμων στον τομέα της καθαριότητας, προκειμένου να τηρηθεί ο κανονισμός  καθαριότητας, κάτι που σύντομα πρόκειται να υπογραφεί από το δήμαρχο Πύργου Παν. Αντωνακόπουλο.

«Έχω κινητοποιήσει τους υπαλλήλους του δήμου στον ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας, γιατί πιστεύω ότι  χωρίς αυτούς δεν προχωράει τίποτα» κατέληξε ο κ. Παν. Φραγκαντώνης. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ