Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑνείπωτη τραγωδία χθες το πρωί στο Πύργο: «Έφυγε» άδικα ο Αλέξης Κόρδας

Ανείπωτη τραγωδία χθες το πρωί στο Πύργο: «Έφυγε» άδικα ο Αλέξης Κόρδας

Νεκρός σε τροχαίο δυστύχημα λίγα μέτρα από το σπίτι του ο Πυργιώτης οφθαλμίατρος

*Σήμερα στις 5:00 το απόγευμα η νεκρώσιμη ακολουθία εκ του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πύργου

Την τελευταία του πνοή μερικά μόλις μέτρα από το σπίτι του, άφησε χθες το πρωί, ο ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός οφθαλμίατρος Αλέξης Κόρδας. Ο 68χρονος το τελευταίο διάστημα είχε επιλέξει να μετακινείται με ΤΑΞΙ από την οικεία του προς την πόλη του Πύργου, κάτι το οποίο θέλησε να κάνει και χθες το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ΤΑΞΙ έφτασε στην οικεία του γνωστού οφθαλμίατρου λίγο μετά τις 9:00 το πρωί… Λίγα λεπτά αργότερα και σε μικρή απόσταση από την κατοικία του 68χρονου, το ΤΑΞΙ το οποίο επέβαινε «εμβολίστηκε» στη περιοχή Κατσικάρι από όχημα του Δήμου Πύργου στο οποίο επέβαιναν τέσσερις εργαζόμενοι. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, κατοίκων της περιοχής, το όχημα του δήμου παραβίασε το STOP ενώ χωρίς να μειώσει ταχύτητα έπεσε με δύναμη πάνω στο ΤΑΞΙ. Το όχημα του Δήμου Πύργου, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη σε παρακείμενο αποστραγγιστικό αυλάκι που βρίσκεται στην περιοχή. Άμεσα οι περίοικοι ενημέρωσαν, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, την αστυνομία αλλά και την Πυροσβεστική όπου βρέθηκαν στο σημείο. Από το όχημα του δήμου απεγκλωβίστηκαν και μεταφέρθηκαν με δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Πύργου οι τέσσερις εργαζόμενοι, στην πολιτική Προστασία του Δήμου Πύργου που επέβαιναν στο όχημα το οποίο κατέληξε στο αυλάκι, ενώ λίγα λεπτά αργότερα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο και ο οδηγός του ΤΑΞΙ. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε και μετέφερε στο νοσοκομείο Πύργου, λίγα λεπτά αργότερα και τον άτυχο 68χρονο Αλέξη Κόρδα, όπου οι γιατροί απλά διαπίστωσαν τον θάνατο του. Τραγική φιγούρα στο σημείο του δυστυχήματος, ο γιος του εκλιπόντος που δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που είχε συμβεί.

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί, από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών, νεκροψία- νεκροτομή στην σορό του άτυχου οφθαλμιάτρου, προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακρ8ιβή αίτια του θανάτου του.  

Ο Αλέξης Κόρδας

Ο αείμνηστος Αλέξης Κόρδας, ήταν παντρεμένος με την συνταξιούχο Εφέτη Αργυρώ Δριτσάκου με την οποία είχε δύο παιδιά,  την Ευγενία (Τζίνα) – ψυχολόγο και τον Νίκο- φαρμακοποιό, ενώ είχε αποκτήσει και δύο εγγόνια την Ευαγγελία και τον Αλέξη. Διατηρούσε δύο οφθαλμιατρεία σε Πύργο και Αμαλιάδα ενώ ήταν αδερφός του είναι ο δημοτικός σύμβουλος και καθηγητής Θοδωρής Κόρδας.

Ο Αλέξης Κόρδας, είχε κάνει τρόπο ζωής την προσφορά στα κοινά αλλά και στον τόπο του. Ο Αλέξης Κόρδας σπούδασε Ιατρική στη Νάπολη της Ιταλίας και έκανε ειδικότητα στον Ευαγγελισμό στα μέσα τη δεκαετία του 1980. Είχε διατελέσει Νομαρχιακός Σύμβουλος στην πρώτη αιρετή Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση (επί νομαρχίας Ράλλη), ενώ είχε διατελέσει Υπεύθυνος Τομέα Υγείας Ν.Ο.Δ.Ε – Ν.Δ. Ηλείας, αλλά και μέλος τόσο του Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, όσο και του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου.  Μεγάλη του αγάπη ήταν ο Πανηλειακός, τον οποίο και υπηρέτησε πιστά, για περισσότερο από 30 χρόνια έχοντας διατελέσει και πρόεδρος της ομάδας.

Συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετήσουν τον Αλέξιο Κόρδα σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύργου στις 5:00 το απόγευμα ενώ η σωρός του θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό από τις 4:00 μετά το μεσημέρι.

Η «Πρώτη» εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ