Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΟ Δήμαρχος Πύργου συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη υπό τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό Χρ....

Ο Δήμαρχος Πύργου συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη υπό τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό Χρ. Τριαντόπουλο: Δράσεις ανάπλασης πυρόπληκτων περιοχών

Την άμεση ανάγκη αντιπλημμυρικών έργων, επεσήμανε ο Παν. Αντωνακόπουλος

Στην τηλεδιάσκεψη με θέμα “Δράσεις ανάπλασης πληγέντων δήμων” συμμετείχε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος ύστερα από πρόσκληση του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, κ. Χρήστου Τριαντόπουλου.

Βασικός άξονας της τηλεδιάσκεψης ήταν η παροχή κατευθύνσεων προς τους Δήμους αναφορικά με τα έργα που θα ενταχθούν στην πλατφόρμα  e-dorees.gov.gr και αφορούν εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης  πρασίνου σε άλση και περιαστικές περιοχές.

Ο κ. Τριαντόπουλος ενημέρωσε τους δημάρχους των πληγεισών περιοχών που συμμετείχαν, σχετικά με την πλατφόρμα και τα έργα που περιλαμβάνονται σ’ αυτή τα οποία θα υλοποιηθούν εξ’ ολοκλήρου απο δωρεές και χορηγίες πολιτών, φορέων και ιδρυμάτων. Εκτενή ενημέρωση για τη λειτουργία της πλατφόρμας, τα προγράμματα και πώς μπορούν να “εκμεταλλευτούν” τις χρηματοδοτήσεις οι Δήμοι, έκανε και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Γιάννης Ζερβάκης.

Ο δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος παρακολούθησε την τηλεδιάσκεψη με μεγάλο ενδιαφέρον και  στην τοποθέτησή του ανέλυσε την άμεση ανάγκη αντιπλημμυρικών έργων στις πληγείσες περιοχές, θέματα αναδάσωσης και καθαρισμού, αλλά και έργα που μπορούν να αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των δημοτών.

Σύντομα, όπως τόνισε ο κ. Αντωνακόπουλος, θα κατατεθούν εκ μέρους του Δήμου Πύργου οι προτάσεις για έργα στην περιοχή που θα “αναζητήσουν” το ενδιαφέρον των χορηγών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ